1. Home
  2. Orchard en Pediforma Diabetes schoenencollectie
Print

Orchard en Pediforma Diabetes schoenencollectie


Al sinds jaar en dag kun je bij Scapino terecht voor comfortabele schoenen van merken als Ecco, Hush Puppies en Clarks. Als aanbieder van betaalbare schoenen willen we ook mensen met kwetsbare voeten, modieuze en betaalbare schoenen aanbieden.
 
Inmiddels is de collectie comfortschoenen uitgebreid met specialistische schoenen, speciaal ontwikkeld voor diabetespatiënten met beginnende klachten. Het aantal mensen met diabetes neemt de laatste jaren flink toe. De voeten van diabetespatiënten zijn kwetsbaar. Het normale gevoel is verminderd en daardoor is er een grotere kans op bescha­digingen en wondjes. De Orchard diabetescollectie gaat in 2016 verder onder de naam Pediforma. Pediforma diabetesschoenen beschikken, net als de schoenen van Orchard, over de juiste preventieve en beschermende werking die noodzakelijk zijn voor diabetes patiënten met beginnende klachten.

De Diabetescollectie bij Scapino is ontwikkeld met kennis van een expertteam van Het Diabetes Fonds. De collectie bestaat uit schoenen voor dames en heren.Kenmerken Pediforma Diabetes comfortschoenen
Gezien de kwetsbaarheid van de diabetesvoet moeten zogenaamde diabetesschoenen voldoen aan specialistische eisen. Zo zijn de schoenen geschikt om op maat gemaakte aanpassingen als steunzolen of individuele voetbedden in aan te brengen. De schoenen zijn voldoende stevig om de voet te beschermen tegen invloeden van buitenaf. In onderstaande afbeelding staan al deze noodzakelijke eisen afgebeeld.Research & Development fonds
Dankzij de introductie van de Pediforma diabetescollectie heeft Scapino een Research & Development fonds op kunnen richten voor onderzoek naar (diabetische) voeten en schoenen. Het fonds wordt beheerd door Scapino en Het Diabetes Fonds. Bij elk verkocht paar schoenen uit de Diabetescollectie doneert Scapino 1 euro in het fonds. In 2014 resulteerde dit in een cheque t.w.v. €143.841.

Wereld Diabetes Dag
Op 14 november is het Wereld Diabetes Dag (WDD) en wordt er wereldwijd campagne gevoerd voor de bewustwording van diabetes. Wereld Diabetes Dag werd in 1991 door de Internationale Diabetes Federatie (IDF) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geïntroduceerd als reactie op de alarmerende toename van diabetes over de hele wereld.

Het doel van Wereld Diabetes Dag is aandacht en begrip te vragen voor diabetes, die wereldwijd epidemische vormen aanneemt, onder volwassenen maar ook onder kinderen.

Bekijk hier de complete Diabetescollectie van Pediforma