Kies een categorie
Home Blog Wat zijn goede wandelschoenen?

Wat zijn goede wandelschoenen?

Goede wandelschoenen voor elke wandelaar

Maak jij graag lange boswandelingen? Of beklim jij de hoogste bergtoppen? Dan weet jij als geen ander dat het belangrijk is om goede schoenen aan je voeten te dragen. Ze moeten lekker zitten, maar vergeet ook niet dat je de juiste schoenen voor je voet moet hebben. Zeker niet onbelangrijk. Behandel je voeten met liefde. Ze brengen jou ook overal naartoe. Ben jij opzoek naar goede wandelschoenen en weet je niet waar je op moet letten? Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste wandelschoenen!

Hoe vind jij de beste wandelschoenen?

Pijnlijke voeten of voeten vol met blaren. Dat wil niemand! Kies daarom de wandelschoen uit die bij jouw voet past. Houd ook in gedachten wat voor wandelingen je wilt gaan maken. Let op onderstaande bij het kopen van een nieuw paar goede wandelschoenen.  

Wat voor wandelaar ben jij?

Bedenk van tevoren wat voor wandelingen je gaat maken. Trek voor de alledaagse wandelingen in het bos een wat lichtere schoen aan. Voor paden met oneffenheden bij bijvoorbeeld bergwandelingen is een stevige schoen met grip erg prettig. Kijk eens tussen de Mountain Peak wandelschoenen van Scapino. Of ken je de wandelschoenen van Ecco en Skechers wandelschoenen al? Van softshell of toch liever leer? Lage schoenen, hoge schoenen. We hebben het allemaal. Wandelschoenen worden onderverdeeld in verschillende categorieën:

 

Categorie A wandelschoenen
Categorie A wandelschoenen

 

Categorie A

Categorie A wandelschoenen zijn laag van model, soepel en licht. Ze zijn geschikt om te wandelen op verhard of licht onverhard en vlak terrein. Wandelschoenen uit categorie A kun je gebruiken tijdens het lopen van een vierdaagse of tijdens een wandeling door het bos of op het strand.

 

Categorie A/B wandelschoenen
Categorie A/B wandelschoenen

 

Categorie A/B 

Categorie A/B wandelschoenen zijn middelhoog en bieden voldoende steun en stabiliteit voor onverharde of ongelijke ondergronden. Ze zijn geschikt als allround wandel- en bergschoenen. De zolen van categorie A/B wandelschoenen zijn nog voldoende soepel.

Categorie B wandelschoenen
Categorie B wandelschoenen

 

Categorie B 

Categorie B wandelschoenen zijn hoog van model en hebben een meer technische constructie voor de juiste stabiliteit en steun. Deze wandelschoenen zijn geschikt voor bergtochten of lange wandelingen met bepakking. De zolen van categorie B wandelschoenen zijn ontwikkeld om voldoende demping te bieden en schokken op te vangen.

Zorg dat je fijne wandelschoenen hebt

Houd naast de categorie van je wandelschoenen ook in het achterhoofd met wat voor soort klimaat je te maken hebt. Wil je graag waterdichte of juist ademende schoenen? Waterdichte schoenen zijn ideaal voor het onvoorspelbare Nederlandse weer. Niemand zit te wachten op een stel natte sokken tijdens het wandelen. Ga je wandelen in een tropisch of warm klimaat? Kies dan voor een ademende wandelschoen. Al eens gedacht aan wandelsandalen? Ideaal als je snel warme voeten hebt. 

Goede schoenen voor jouw voeten

De wandelschoen moet naast dat deze voldoet aan jouw wensen ook goed zitten. Pijnlijke voeten, dat wil natuurlijk niemand. De schoen moet als gegoten zitten. Niet te groot, maar ook niet te klein. Je tenen moeten nog een beetje ruimte hebben. Zit de wandelschoen niet helemaal lekker? Geen probleem. Wij bij Scapino weten als geen ander hoe vervelend het is om op verkeerde schoenen te lopen. Je kan je gekochte schoenen binnen 30 dagen kosteloos retourneren in een van onze winkels. Wil je meteen zeker zijn dat je de juiste schoenen voor jouw voeten koopt? Kom dan langs in de winkel!   

Trek die wandelschoenen maar aan en wandel er op los

Genoeg wandelschoenen om uit te kiezen. Tegenwoordig heb je hele hippe en tegelijkertijd kwalitatief goede wandelschoenen. Staat het je toch wat tegen om met de traditionele wandelschoenen op pad te gaan? Ook aan jou is gedacht. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Skechers wandelschoenen? Deze wandelschoen heeft behoorlijk wat weg van de sneaker. De wandelschoenen van Skechers zijn voorzien van een memory foam binnenzool. Extra comfort en heerlijk frisse voeten gegarandeerd.

Advies nodig voor goede wandelschoenen?

Ben je er nog niet helemaal uit welke wandelschoenen nou het beste zijn voor jouw trouwe voeten? Kom dan eens langs in een van onze winkels. Het Scapino-personeel kan je advies geven en zal je voeten opmeten wanneer dit nodig is.       

   

Ben jij benieuwd naar meer? Bekijk onze complete outdoorcollectie met een ruim aanbod sofshelljassen, regenkleding, backpacks en meer!