Kies een categorie
Home Blog De leukste festival outfits

De leukste festival outfits

Een festival in de planning? Lees onze festival outfits blog voor tips en inspo!

 

Festival season is here!

Eindelijk is het festival seizoen weer aangebroken! Goed gezelschap, zomerse beats uit de speakers en een lekker drankje in je hand. Wat wil je nog meer?! Nou.. Een mooie festival outfit natuurlijk! Maak je geen zorgen over wat je moet dragen, want de opties zijn eindeloos!

Om je op weg te helpen hebben we de mooiste festival looks voor je een rijtje gezet. Zo kun jij lekker shinen in je festival kleding en er een onvergetelijke dag van maken! Van stoere Rock & Roll T-shirts met denim shorts tot zwierende jurkjes: voor iedereen zit er wat leuks tussen. Lees snel verder voor tips, trics en inspiratie!

Wat is een goede festival outfit?

Vraag jij je af wat een goede festival outfit is? Wij helpen je graag! Ten eerste is het eigenlijk onmogelijk om te plank mis te slaan op een festival. Het is zelfs dé manier om eens lekker uit te pakken en out of the box te gaan met felle kleuren, prints en leuke accessoires zoals een opvallende hoed, zonnebril of tas.

Daarnaast zijn er een paar populaire categorieën die het altijd goed doen als het om festival kleding gaat:

Om de dag (en avond) goed door te komen en tegelijkertijd je festival look naar een hoger niveau te tillen hebben we wat tips voor je op een rijtje gezet.

Festival kleding: tips & trics

  • Comfort is key
    Kies voor comfortabel zittende kleding. Tuurlijk wil je er leuk uit zien, maar comfort staat voorop. Je wilt tenslotte onbezorgd kunnen dansen en bewegen en je niet hoeven storen aan broeken die knellen, afzakken of shirtjes die omhoog kruipen.
  • Maak je look compleet met accessoires
    Om je festival look helemaal compleet te maken kun je je outfit afstylen met leuke accessoires. Denk aan een grote zonnebril in een opvallend montuur of kleur, een hoed of zonneklep en uiteraard een klein tasje waar je al je essentials in op kunt bergen.
  • Layer up met laagjes
    Je hoopt natuurlijk op een flinke dosis zon op de dag van je festival. Houd er rekening mee dat het weer altijd om kan slaan, en het in de avonden af kan koelen. Kies daarom voor een look met laagjes! Zo kun je wat uittrekken wanneer het te warm wordt, of juist wat aantrekken wanneer het afkoelt. Ga voor een stoer denim jack, een mooi vest, een warme hoodie en vergeet je regenponcho niet!
  • Haal alles uit de kast met kleuren en prints
    Een festival is hét moment om alles uit te kast te trekken als het om je outfit gaat. Kies voor opvallende kleuren en combineer verschillende prints en stoffen met elkaar.
  • Goede schoenen voor uren dansplezier
    Net als comfortabele kleding zijn ook goede schoenen een must. Het laatste wat je wil is pijnlijke voeten tijdens het dansen. Kies voor schoenen die je al goed hebt ingelopen. Een paar stevige boots of hoge sneakers zijn altijd goed omdat ze je enkels ondersteunen. Bescherm je schoenen daarnaast goed met een water- en vuilafstotende spray.

De leukste festival outfits voor dames

Met onderstaande looks ben jij  helemaal ready om deze zomer te feesten in je mooiste festival outfit! 

Bekijk onze geselecteerde festival favourites online en shop je favoriet!