Kies een categorie
Home Blog Hoe voorkom je zweetvoeten?

Hoe voorkom je zweetvoeten?

Alles over het voorkomen van zweetvoeten of nare luchtjes in je schoenen!

Zweetvoeten. Iedereen heeft er wel eens last van en daar is helemaal niks mis mee.  Zweten is namelijk een natuurlijke reactie van het lichaam om warmte kwijt te raken. Zweet kan over je helemaal lichaam vrij makkelijk verdampen, maar als het om je voeten gaat blijft het nog wel eens tussen je tenen, sokken of schoenen zitten.

Je voeten en schoenen kunnen uiteindelijk gaan stinken door de combinatie van zweet en bacteriën. Vervelend, maar logisch. We snappen dat je hier graag het liefst zo snel mogelijk vanaf komt. Of nog beter: je wilt zweetvoeten voorkomen! Maar hoe doe je dit precies? Wij vertellen je graag wat je tegen zweetvoeten kunt doen.

Wat kan ik tegen zweetvoeten doen?

Voorkomen is beter dan genezen. Geef bacteriën en uiteindelijk vieze luchtjes geen kans door rekening te houden met onderstaande punten:

  • Voeten wassen
  • De juiste sokken
  • Ademend materiaal
  • Luchten en drogen
  • Schoenendeodorant

Was regelmatig je voeten

Was je voeten regelmatig. Hiermee dood je bacteriën die nare luchtjes veroorzaken. Doe dit bij voorkeur ’s ochtends en ’s avonds met lauwwarm water en een milde zeep. Zorgt dat je na het wassen je voeten goed afdroogt.

Draag de juiste sokken

Draagt elke dag een schoon paar sokken en kies voor natuurlijke materialen zoals katoen, wol of bamboevezels. Dit materiaal neemt, in tegenstelling tot synthetische materialen zoals polyester, gemakkelijk vocht op.  Was je sokken op een hoge temperatuur zodat alle bacteriën gedood worden. In onze collectie vind je verschillende herensokken, sokken voor dames en kindersokken.

Kies voor schoenen van ademend materiaal

Schoenen die goed ventileren voorkomen zweetvoeten. Kies daarom voor een ademend materiaal zoals leer of canvas. Leren schoenen zijn de beste optie omdat het een natuurlijk materiaal is en vocht hierdoor goed wordt geabsorbeerd. Als je snel last hebt van zweetvoeten kun je synthetische materialen zoals kunstleer het beste vermijden. Kies in de zomer voor luchtige, open slippers of sandalen.

Laat je schoenen luchten na het dragen

Vochtige, broeierige plekken zijn een fijne plek voor bacteriën. Laat je schoenen daarom goed drogen na een dag dragen, en geef ze indien mogelijk een dagje rust door de volgende dag andere schoenen te dragen. Door dagelijks te wisselen van schoenen kunnen ze goed drogen en krijgen bacteriën geen ‘’voedingsstoffen’’ om verder voort te leven in je schoenen.

Zijn je schoenen nat geworden door bijvoorbeeld een regenbui? Laat ze dan minimaal 24 uur lang drogen. Doe dit niet bij de verwarming of in de zon, want dan kan het materiaal kromtrekken. Zet ze in huis op een droge plek met een prop papier (zonder inkt) of keukenpapier erin zodat het vocht snel geabsorbeerd wordt.

Fris je schoenen op met schoenendeodorant

Zijn je schoenen toch een beetje gaan stinken? Geen probleem! Ook daar hebben we een goede oplossing voor. Spray je schoenen in met onze schoenendeodorant en laat ze een nachtje staan. De volgende dag zullen ze weer lekker fris ruiken!

Ook vind je in onze collectie handige anti-geur inlegzolen. Deze absorberen nare luchtjes en zorgen er dus voor dat je schoenen en voeten altijd fris ruiken. Bekijk alle schoenverzorgingsproducten om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw nieuwe schoenen.

Altijd schonen, frisse schoenen

Ben je op zoek naar meer tips voor het onderhouden en verzorgen van jouw schoenen? Dan zijn deze blogs misschien ook interessant voor jou!

Leren schoenen onderhouden
Suède schoenen schoonmaken
(witte) sneakers schoonmaken
Voetbalschoenen onderhouden
Welke inlegzolen kiezen