Kies een categorie

50 jaar Scapino

In 1974 opgericht en daarmee maken wij bij Scapino alweer 50 jaar de mooiste schoenen, kleding en sportartikelen. Velen zijn ermee opgegroeid: gymschoentjes voor de gymles, regenlaarsjes voor in de herfst en waterschoentjes voor op vakantie. Scapino is bereikbaar voor iedereen. En dat tegen de meest voordelige prijs. 

Marco Schuitmaker en Ireen Wüst zijn twee helden die, net als zovelen, groot geworden zijn met Scapino. Al op jonge leeftijd hebben zij een stap genomen en zijn ze hun passie achterna gegaan. Hieronder vertellen Marco en Ireen over hoe zij hun dromen werkelijkheid hebben gemaakt. 

Het verhaal van Marco Schuitmaker

Door zijn succes met Engelbewaarder kent heel Nederland Marco Schuitmaker. Een hit scoren van deze omvang was dan ook zijn grote droom die uitkwam. Daar ging hij al voor, als kleine jongen. Op zijn zevende zette hij een belangrijke stap door mee te doen aan een talentenjacht. Achttien jaar later is hij de meest gestreamde artiest van Nederland. We zijn blij dat hij deze stap heeft genomen. 

Je wordt niet zomaar een bekend artiest. Het is een lang traject van vallen en opstaan. Van tegenslag en succes. Zo wist Marco na de middelbare school niet precies wat hij wilde. Hij ging vrienden achterna, de autotechniek in. Om na twee jaar over te stappen naar accountancy. Maar het zingen bleef voor hem het belangrijkste. ‘Zingen is iets wat ik het allerliefste doe’ zegt Marco als hij terugkijkt op zijn nog jonge carrière. ‘Dus als ik ook nog eens zo’n hit scoor, ben ik daar superblij mee.’ Op 17-jarige leeftijd bracht hij zijn eerste nummer uit. En op zijn 18e al zijn debuutalbum Mijn Droom. Al kwam zijn echte droom een paar jaar later pas écht uit, na het scoren van zijn eerste dikke hit, Engelbewaarder. 

Marco vertelt dat zijn idolen o.a. André Hazes en Jan Smit waren. Al is zingen met Jan geen droom meer, maar inmiddels werkelijkheid. Samen hebben ze afgelopen zomer nog een hit opgenomen. Op naar het volgende succes, en het hele land weer door. Al denkt hij nog regelmatig terug aan die eerste stap van toen, tijdens de talentenjacht in Oude Pekela.

Het verhaal van Ireen Wüst

Het zal niemand verbazen dat de grote dromen van Ireen Wüst over niets anders gaan dan schaatsen. Vanaf het moment dat ze haar eerste noren van Scapino aandeed, ging ze ervoor. Tot ieders verbazing vloog ze als een raket over het ijs. Maar dat ze zou eindigen als eerste sporter ter wereld die individueel goud won op vijf opeenvolgende Olympische Spelen, daar had zelfs Ireen nooit van durven dromen. 

Vanaf de lagere school was het al duidelijk. Nog voordat ze op die noren had gestaan, wist ze al wat ze later wilde worden. Schaatser. Eenmaal begonnen aan haar eerste tocht op natuurijs ging het snel. Zo reed ze in 1996 al met haar vader van Heerenveen naar Akkrum. Maar ook terug, daar stond de kleine Ireen op. Want fanatiek was ze al vanaf jongs af aan. Wanneer haar vader de Elfstedentocht van ‘97 niet uitreed, was ze dan ook woedend. Want opgeven kwam niet bij haar op. Ze ging ervoor (2x) Elke zondagochtend schaatste ze op de schaatsbaan in Eindhoven achter haar vader aan. ‘Een magische tijd’, aldus Ireen Wüst die trots terugkijkt op die jaren. ‘Op het ijs ging ik gewoon mijn vader kopiëren, op mijn noortjes van Scapino. Chocomel met slagroom tijdens de dweilpauzes. Heerlijk.’ Een mooi begin van haar droomcarrière, die vooral laat zien dat je na die eerste stap uiteindelijk ontzettend ver kunt komen. Als je maar doorzet. Daar is de prijzenkast van Ireen Wüst toch hét bewijs van. 

Wie jarig is trakteert: 50% deals

Marco Schuitemaker en Ireen Wüst volgden hun hart en gingen hun dromen achterna. Dit is waar Scapino voor is, bij elke stap en mijlpaal zijn we er voor iedereen. Ons aanbod is er daarom voor ieder budget en altijd volgens de laatste trends. Bij ons vind je de meest voordelige aanbiedingen. Ter ere van ons 50-jarig bestaan, bieden we 50% korting op onze favoriete artikelen! Van sneakers tot aan laarjses, voetbalsets en regenlaarzen: nu voor de helft van de prijs! Klik hier voor alle deals!