Kies een categorie
Home Blog De beste snowboots voor dames

De beste snowboots voor dames

Warm de winter(sport) tegemoet met de beste dames sneeuwlaarzen


Snowboots zijn laarzen die speciaal ontwikkeld zijn om te dragen tijdens koude en/of natte weersomstandigheden. Ze zorgen ervoor dat je voeten droog en warm blijven bij vorst of tijdens het lopen in de sneeuw. Handig voor koude dagen in Nederland, maar ook geschikt voor op wintersport!

Daarnaast zijn sneeuwlaarzen handig wanneer je snel last hebt van koude voeten. Maar er zijn meer redenen om een paar goede snowboots aan te schaffen. Bijvoorbeeld omdat ze extra grip geven tijdens het lopen in de sneeuw of gladde wegen, en ze zijn geschikt om langere afstanden op te lopen tijdens een winterse wandeling.

Snowboots zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Om je te helpen kiezen hebben we de beste dames snowboots voor je op een rijtje gezet!

Kenmerken goede sneeuwlaarzen

Goede snowboots voor dames voldoen aan een aantal kenmerken.

  • Materiaal
  • Waterbestendig
  • Warme voering
  • Hoogte
  • Profielzool

Het materiaal moet tegen een stootje kunnen en waterbestendig zijn zodat je voeten beschermd en droog blijven. Kies voor snowboots met een voering zodat je voeten extra warm blijven. Hoge snowboots zijn het beste omdat ze een groot deel van je onderbenen ook beschermen, en voorkomen dat er sneeuw bij je laarzen inkomen. Kies voor een exemplaar met een goede profielzool voor optimale grip.

Waar moet je op letten?

Bij het kiezen goede snowboots is het belangrijk om op onderstaande factoren te letten

  • Gebruiksmoment
  • Pasvorm

De ene snowboot is de andere niet. Bepaal van te voren voor welke activiteit je de snowboots wilt gebruiken en baseer je keuze daarop. Pas snowboots altijd van te voren en ga niet automatisch uit van je eigen maat. Draag altijd (dikke)sokken tijdens het passen zodat je ervan verzekerd bent dat je genoeg ruimte hebt om je tenen te bewegen.

Bescherming en onderhoud

Wanneer je een goed paar dames snowboots in the pocket hebt wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk gebruik van kunnen maken. Bescherm je snowboots daarom goed voordat je ze voor het eerst gaat dragen. Dit kun je doen met een water- en vuilafstotende spray.  Maak je sneeuwlaarzen na het dragen schoon met een borstel of een doek, haal de binnenzool er uit en laat ze goed drogen op kamertemperatuur (niet in de buurt van een hittebron).

Maat Merk Kleur
Dames snowboots maat 38 Mountain Peak snowboots dames Snowboots dames zwart
Dames snowboots maat 39 Dunlop dames snowboots  
Dames snowboots maat 40 Kjelvik snowboots dames  
Dames snowboots maat 41    
Dames snowboots maat 42