Kies een categorie
Home Blog Hoe moet je voetbalschoenen onderhouden?

Hoe moet je voetbalschoenen onderhouden?

Tips voor het beschermen, schoonmaken en drogen van je voetbalschoenen om ze zo lang mogelijk mooi te houden!

 

Voetbalschoenen onderhouden

Wanneer je de perfecte voetbalschoenen voor de juiste ondergrond hebt gescoord wil je natuurlijk dat ze lang meegaan. Je speelt er tenslotte de sterren van de hemel op. Het onderhoud van je voetbalschoenen is daarom erg belangrijk. Maar hoe moet je voetbalschoenen onderhouden? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om jouw kicks in topvorm te houden!

  • Voetbalschoenen beschermen
  • Voetbalschoenen schoonmaken
  • Voetbalschoenen drogen

Voetbalschoenen beschermen

Voordat je je voetbalschoenen gaat gebruiken kun je ze behandelen met een spray. Zo bescherm je ze tegen vocht en vuil. Herhaal deze behandeling regelmatig voor een optimaal resultaat.

Voetbalschoenen schoonmaken

Hoe goed je voetbalschoenen ook beschermt; na een intensieve training of wedstrijd zullen ze altijd een beetje vies worden door het gras en zand. Ook kunnen ze gaan stinken omdat je zweet tijdens het voetballen. Daarom is het belangrijk om ze na elke draagbeurt goed schoon te maken.

  1. Haal je voetbalschoenen bij thuiskomst meteen uit je sporttas en laat ze binnenshuis drogen. Zo voorkom je dat er vocht in blijft zitten waardoor ze gaan stinken of schimmels ontstaan.
  2. Haal de binnenzool uit je voetbalschoenen zodat ze kunnen luchten.
  3. Verwijder aarde en gras met een zachte borstel. Wanneer viezigheid vast gaat zitten in de zolen van je voetbalschoenen vermindert de grip op de ondergrond.
  4. Maak je voetbalschoenen schoon met een natte doek zonder schoonmaakmiddel.

Voetbalschoenen drogen

  1. Laat je voetbalschoenen aan de lucht drogen. Doe dit nooit in de zon of bij de verwarming! Hierdoor kan de boardplaat uitdrogen en bij leren voetbalschoenen kan het materiaal gaan barsten of scheuren. Je kunt kranten of schoenspanners in je voetbalschoenen stoppen om het drogen te versnellen en de vorm te behouden.
  2. Heb je voetbalschoenen van leer? Dan is het belangrijk om het leer na het drogen te voeden zodat het stevig en soepel blijft. Daarnaast behouden je voetbalschoenen het comfort en pasvorm beter. Breng wat lederwax in cirkelvormige bewegingen aan met een doek en laat goed intrekken.

Voetbalschoenen stinken

Na bovenstaande stappen te hebben gevolgd zien jouw voetbalschoenen er weer uit als nieuw! Maar krijg jij van je trainer, teamgenoten of het thuisfront nog klachten over stinkende voetbalschoenen? Nare geurtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon met deze deodorant voor schoenen. Even sprayen, laten drogen en ze ruiken weer lekker fris!