Kies een categorie
Home Blog Welke maat rugzak heeft mijn kind nodig?

Welke maat rugzak heeft mijn kind nodig?

Tips voor het kiezen van de perfecte schooltas

Hoe vind ik de perfecte schoolrugzak?

Nog even genieten van de zomervakantie en dan is het alweer zo ver: back to school! Een leuke maar soms ook spannende periode voor je kind. Een andere juf of meester, nieuwe klasgenootjes of misschien wel voor het eerst naar de middelbare school. Het nieuwe schooljaar wil je natuurlijk goed beginnen. Gezellig op pad om een nieuwe agenda, schriften én natuurlijk niet te vergeten; een rugzak te scoren! Maar welke rugzak moet je nou eigenlijk kiezen? Welke schooltas het beste bij jouw kind past verschilt per leeftijd, schoolfase en is afhankelijk van wat ze allemaal mee moeten nemen naar school. In dit blog vind je tips voor het kiezen van de juiste rugzak.

 

Rugzakken voor peuters en kleuters

Kleuterschool: tot 4 jaar

Gaat jouw kleine spruit voor het eerst naar de peuterspeelzaal of de kleuterklas? Dan worden er nog niet zoveel spulletjes meegenomen naar school. Een kleine kinderrugzak tot 6 liter is daarom voldoende. In een rugzak van circa 6 liter past precies een broodtrommeltje en drinkfles, en blijft er nog wat ruimte over voor bijvoorbeeld een extra setje kleding of het favoriete speelgoed van je kind. Ook handig om mee te nemen naar een logeerpartijtje bij opa en oma of een playdate met de vriendjes en vriendinnetjes!

 

Rugzakken basisschool onderbouw

Onderbouw: 4-8 jaar

Voor kindjes uit de onderbouw (groep 1 t/m 4) is een rugzak tussen de 9 en 15 liter voldoende. Hier past met gemak een lunchtrommel, drinkbeker en wat fruit of koekjes in. Ook blijft er nog ruimte over voor de gymspullen, maar daar kan natuurlijk ook een aparte gymtas voor worden meegenomen. Leuke printjes zijn natuurlijk ook een must! Bekijk hieronder de leukste kinderrugzakken voor de onderbouw.

 

Rugzakken basisschool bovenbouw

Bovenbouw: 9-12 jaar

Voor de kinderen uit de bovenbouw (groep 6 t/m 8) is een tas tussen de 15 en 20 liter ideaal. De rugzak heeft dan voldoende ruimte voor een lunchtrommel, drinkfles én wat schriften of huiswerk. Omdat er wat meer spullen in moeten is het slim om te kiezen voor een exemplaar met gewatteerde schouderbanden zodat  de tas comfortabel zit en de rug niet teveel belast. Ook verstelbare schouderbanden zijn handig zodat de tas kan meegroeien met je kind.

 

Rugzakken middelbare school

Middelbare school: 12+ jaar

Wanneer je kind naar de middelbare school gaat breekt er natuurlijk een hele nieuwe fase aan. Gezellig samen op pad voor schoolspullen zoals een agenda, schriften, kaftpapier én natuurlijk een nieuwe, gave rugzak. Welke rugzak het beste past bij een kind dat naar de middelbare school gaat hangt af van de hoeveelheid spullen die ze meenemen. Moeten er veel boeken en schriften in? Dan is een rugzak vanaf 20 liter een goede keuze. Stopt jouw kind zijn of haar boeken vaak in een kluisje? Dan is een rugzak tot 20 liter ook voldoende. Let bij het kiezen van een tas voor de middelbare school goed om de schouderbanden. Deze moeten gewatteerd en verstelbaar zijn zodat de tas comfortabel zit tijdens het fietsen naar school. Bekijk hieronder stoere rugzakken van merken zoals Eastpak, Nike en Puma.

Wat leuks gezien? Bekijk hier alle rugzakken voor jongens en meisjes of kom langs ik onze winkel.