Kies een categorie
Home Blog Hoe combineer je sneakers onder een jurk?

Hoe combineer je sneakers onder een jurk?

Match zowel geklede, sportieve of dad sneakers met jouw favoriete jurk! Zomer of winter? Alles kan!

Welke sneakers draag je onder een jurk?

Waar je voorheen jurkjes vaak combineerde met instappers of pumps kun je tegenwoordig veel meer combineren met jouw favoriete jurk. Want die sportieve Puma damessneakers of comfortabele Hush Puppies damessneakers staat onwijs leuk onder een jurk. Waar je voorheen misschien al gauw koos voor een sandaaltje in de zomer, heb je nu ruime keuze uit zomerse sneakers! Sneakers kun je namelijk makkelijk combineren met verschillende type jurken.

Ze staan heel stijlvol onder zowel een mini-, midi- als maxi-jurk voor dames. Ben jij op zoek naar comfort onder een nette jurk? Ook daar kun je sneakers goed mee combineren. Kies voor een geklede, casual sneaker en jij bent klaar voor een nieuwe werkdag!

Wil je jouw outfit juist wat stoerder maken? Combineer dan een dad sneaker met een rokje of jurk. Bij Scapino hebben we een breed aanbod aan verschillende soorten sneakers die allemaal leuk staan onder jouw favoriete jurk! Hieronder leggen we je uit welke sneakers leuk staan bij verschillende jurken.

 

Sportieve sneakers

Onder sportieve sneakers verstaan we schoenen van merken als Nike, Skechers, Puma, Adidas of Osaga. Dit type sneakers zou je vaak ook als fitnessschoen of een ander soort sportschoen kunnen gebruiken. Sportieve sneakers draag je waarschijnlijk vaak in combinatie met een skinny, wide leg of flared damesjeans maar ze passen ook zeker goed onder een jurk! Ze zijn comfortabel en maken jouw outfit wat vlotter.

Sportieve sneakers combineer je met een basic jurkje of een sweater jurk. Deze sneakers kunnen onder ook goed in de winter gedragen worden met een langere jurk. Meestal zijn sportieve sneakers wit of zwart maar de laatste tijd hebben we bij Scapino steeds meer gekleurde, sportieve varianten in ons assortiment!

 

Geklede sneakers

Geklede sneakers zijn nettere sneakers met weinig poespas. Wel zijn ze ook te vinden in allerlei kleurvarianten maar over het algemeen zijn deze schoenen qua vorm redelijk rustig. Bij Scapino hebben we geklede sneakers van onder andere Hush Puppies, Harper of Ecco. Dit zijn tegelijkertijd ook schoenen die garant staan voor veel comfort. Op zoek naar een schoen voor bij een nette jurk? Een blousejurk is hét voorbeeld van een nette jurk voor op kantoor. Dit type sneaker past hier heel goed bij. Ze zijn zakelijk genoeg en zorgen dat jij een lange werkdag vol kunt houden. 

Maar welke kleur moet je nu kiezen? Een tip is om te kijken naar de kleuren in je jurk: kun je hierbij een schoen vinden met dezelfde kleuren? Kies dan een sneaker waarbij deze kleur het meeste voorkomt. Maak jij liever een gewaagde keuze? Ga dan voor een color blocking sneaker in combinatie met jouw favoriete jurk. Color blocking betekent dat je een tegenstelde kleur kiest. Heb jij een toffe blauwe maxi jurk in jouw kast hangen? Combineer deze dan met een felroze sneaker! Zoek je juist een rustige schoen bij een hele drukke printjurk? Kies dan voor een beige, zwarte of witte sneaker.

Nog een praktische tip van ons: wij houden niet zo van blote voeten in sneakers. Mee eens? Kies dan voor een no-show sok of een sneakersok.

 

Kleurrijke sneakers

Felle kleuren zijn in! En dat zien we ook terug bij de sneakers. Zolen in alle kleuren van de regenboog, details in allerlei kleuren en gekleurde veters zijn voorbeelden van wat we steeds vaker bij merken terugzien. Kleurrijke sneakers maken jouw outfit extra zomers. Combineer ze bijvoorbeeld met een gekleurd T-shirt en een vrolijk rokje of met een bloemenprint jurk. Kies een kleur uit je jurk waar je extra accent op wilt leggen en zoek in deze kleur een kleurrijke sneaker uit.

Sinds we bij Scapino zoveel kleurrijke dames mini rokjes verkopen, is het des te leuker om hier een kleurrijke damessneaker van Blue Box mee te combineren. Ook hierbij geldt weer: kies een no-show of een sneakersok in de sneakers. Zo ga je niet glijden of erg zweten in je schoenen.

 

Hoge sneakers

Hoge damessneakers zijn de laatste jaren steeds meer een ding geworden. Maar hoe combineer je dit toffe item? Kies voor een midi jurk. Dit is een jurk die ongeveer op kuithoogte valt. Midi jurken zijn te vinden in effen kleuren maar ook met vrouwelijke printjes. Juist met hoge sneakers maak je je outfit wat stoerder. Hoe draag je deze toffe stappers in de winter? Pak jouw lange winterjurk uit de kast en combineer ze met een zwarte panty met een laag aantal dernier.

Hoge gympen rekenen we stiekem ook tot deze categorie. Gympen voor dames zijn vaak gemaakt van canvas en hebben een iconisch uiterlijk. Gympen zijn veelal verkrijgbaar is basic kleuren zoals zwart, wit of donkerblauw. Met deze schoen kun je eigenlijk weinig fout doen; jeans, minirok, maxi-jurk, het kan allemaal!

 

Dad sneakers

Subtiele zooltjes? Basic schoenen? Wellicht denk je nu: ‘niet voor mij!’ Dan is de dames dad sneakers trend pas écht jouw ding. Deze chunky schoenen kun je overal mee combineren maar onze favoriet is toch wel een jurk. Het maakt een meisjesachtige outfit wat stoerder en zorgt bij een maxi jurk voor een goede combinatie tussen vrouwelijk en een wat grovere look. Heb jij veel basic jurkjes in de kast hangen? Dan is juist een opvallende schoen als deze een goede keuze. Het laat je outfit net wat meer opvallen.

Wij hopen je met deze blog geïnspireerd te hebben hoe jij jouw toffe zomer en winter jurken kunt combineren met sneakers. Eigenlijk kun je weinig fout doen met deze trend. Hoe fijn is dat! Neem een kijkje in onze webshop en bekijk alle soorten sneakers online of kom langs in een van onze winkels.