Kies een categorie
Home Blog Padelschoenen vs. tennisschoenen

Padelschoenen vs. tennisschoenen

Wat is het verschil tussen padel- en tennisschoenen?

Padel is een super populaire sport. Bij elke sport horen een paar passende sportschoenen. Deze moeten de juiste ondersteuning bieden, en over kenmerken beschikken die de schoen geschikt maken voor desbetreffende activiteit.

Gezien tennis en padel qua spel erg op elkaar lijken, zowel qua uiterlijk als kenmerken, vragen mensen zich vaak af of er verschil zit tussen padelschoenen en tennisschoenen, en wat deze verschillen dan zijn.

Het verschil tussen padelschoenen en tennisschoenen

Tijdens het padellen zijn verticale bewegingen en plotselinge, snelle rotaties noodzakelijk. Dit in tegenstelling tot tennis, wat vooral om horizontale bewegingen langs de achterlijn vraagt. Padelschoenen dienen daarom meer steun en grip te bieden tijdens het spelen ten opzichte van tennisschoenen. Daarnaast kan het regelmatig voorkomen dat het padelspel in rap tempo gespeeld wordt, en hiervoor is extra demping nodig.

Het grootste verschil tussen padelschoenen en tennisschoenen zit dus in de zool. Padelschoenen hebben een stuggere zool om goed te kunnen roteren, en een zachter bovenwerk voor meer flexibiliteit. Ook bieden ze meer demping en hebben ze vaak diepe groeven in het profiel voor meer grip.

Kun je tennisschoenen dragen bij padel?

Ondanks de verschillen lijken tennisschoenen en padelschoenen dus wel degelijk op elkaar. Ook de ondergrond van een padelbaan heeft veel overeenkomsten met de ondergrond van een tennisbaan.

Echter bestaan er wel verschillende soorten ondergronden op tennisbanen. Hierdoor zijn er ook weer verschillende typen tennisschoenen. Je kan dus wel degelijk tennisschoenen dragen op de padelbaan, maar niet elke tennisschoen is hiervoor geschikt.

We raden dus aan om speciale padelschoenen te dragen. Heb je al tennisschoenen in huis of wil je ze toch liever dragen dan padelschoenen? Kies dan in elk geval voor een tennisschoen met grof (visgraat)profiel om op de padelbaan te dragen.

Bekijk onze collectie dames padelschoenen en heren padelschoenen.