Kies een categorie
Home Blog Welke schoenen draag je onder een pak?

Welke schoenen draag je onder een pak?

Verschillende soorten schoenen en kleurencombinaties op een rij

 

Schoenen geven de finishing touch aan je outfit. Ze kunnen je look maken of breken. Daarom is het belangrijk om de juiste schoenen te kiezen bij de rest van je kleding. Vraag jij je af welke schoenen je het beste onder een pak kunt dragen? Bijvoorbeeld omdat je een bruiloft in het verschiet hebt, of een pak draagt naar je werk? Wij helpen je graag!

Welke schoenen je onder een pak draagt hangt af van een aantal factoren;

  • De kleur van je pak
  • De stijl van je pak/complete look
  • De gelegenheid

In deze blog nemen we je mee door verschillende soorten herenschoenen die goed bij een pak passen, en welke kleurencombinaties het beste zijn. Laat je inspireren!

De populairste schoen voor onder een pak

De all time favourite voor onder een pak zijn toch wel de klassieke, nette veterschoenen voor heren. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en materialen en je kunt ze dragen naar verschillende gelegenheden. Het is daarom nooit verkeerd om een paar nette brogues in je garderobe te hebben.

Uiteraard zijn er nog veel meer soorten herenschoenen die goed onder een pak passen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet waarbij we onderscheid maken tussen formeel/chique en informeel/casual.

Formele, chique schoenen voor onder een pak

Veterschoenen en heren gespschoenen zijn wat netter en staan dus altijd goed onder een pak. Met formele schoenen creëer je een zakelijke, geklede look.

Informele, casual schoenen om onder je pak te dragen

Wil je juist een wat meer casual of sportieve look? Kies dan voor heren loafers, nette sneakers voor heren of Chelsea boots voor heren om onder je pak te dragen.  

De beste kleurencombinaties

Naast de verschillende soorten schoenen die je onder een pak kunt dragen, zijn er natuurlijk ook veel verschillende kleuren. Vraag jij je af welke kleur schoenen je het beste onder je pak kunt dragen? Omdat dit afhangt van de kleur van je pak hebben we de beste kleurcombinaties op een rijtje gezet!

Schoenen bij een blauw pak

Een (donker)blauw pak is een perfecte basic. Het is dus altijd goed om deze in je kast te hebben hangen. Bij een blauw pak kun je het beste blauwe veterschoenen of zwarte veterschoenen dragen. Zo creëer je een rustige, klassieke look. Liever wat meer contrast? Kies dan voor cognac bruine veterschoenen. Ook witte herensneakers kunnen prima gecombineerd worden met een blauw pak voor een speelse, sportieve look die toch netjes is.

Welke schoenen dragen bij een grijs pak

Grijze pakken zijn vaak wat formeler ten opzichte van andere kleuren. Wil je je look formeel houden? Kies dan voor zwarte veterschoenen. Combineer met een wit overhemd voor een zakelijke, rustige look. Liever wat informeler? Kies dan voor cognac bruine of donkerblauwe schoenen. Dit geeft wat meer contrast. Draag nooit grijze veterschoenen onder een grijs pak. Dit maakt het geheel een beetje saai.

De mooiste schoenen bij een zwart pak

Zwart is een mooie, klassieke kleur voor een pak. Ze worden wel steeds minder gedragen. Heb jij een gelegenheid waarbij je een zwart pak moet of wil dragen? Kies dan voor zwarte veterschoenen. Chique en tijdloos! Wil je toch liever wat meer kleur? Kies dan voor donkergrijze veterschoenen zodat het geheel toch een beetje gebroken wordt. Voor de ultieme, klassieke look kies je voor zwarte lakschoenen. Perfect voor bijvoorbeeld een gala waarbij je een smoking draagt!

Bruin pak: welke schoenen

Bij een bruin pak is het mooi om binnen hetzelfde kleurenpalet te blijven. Kies dus voor bruine veterschoenen, maar let er wel op dat er genoeg contrast is. Voor een wat klassiekere look kun je voor zwarte veterschoenen gaan, en wanneer je juist wat meer casual of sportief voor de dag wilt komen zijn witte sneakers ook erg mooi bij een bruin pak.

De beste schoenen onder een gekleurd pak

Bovengenoemde kleuren zijn veelvoorkomende, basic kleuren. Maar uiteraard zijn er nog veel meer kleuren pakken. Denk aan groen, beige of bordeaux. Heb jij een gekleurd pak en vraag je je af welke schoenen je daar het beste bij kunt dragen? Met een cognac of bruine schoen zit je eigenlijk altijd goed!

Deze kleur haalt de warme tint uit je pak naar voren en zorgt voor een modern, stijlvol geheel. Nog een handige tip: match de kleuren van je accessoires (een heren riem of stropdas bijvoorbeeld) met de kleur van je schoenen voor een mooi geheel.

Benieuwd welke schoenen je het beste kunt dragen naar een bruiloft? Lees dan ook onze bruiloft schoenen blog eens voor de beste tips!