Kies een categorie
Home Blog Zo stijl jij zwarte boots in de zomer

Zo stijl jij zwarte boots in de zomer

Verschillende manieren om je zwarte boots in de zomer te dragen

Zwarte boots in de zomer

Wanneer jij een zomerse outfit aan het samenstellen bent, grijp je waarschijnlijk niet snel naar een paar zwarte dames boots. Jammer, want zwarte laarzen kun je overal mee combineren en het hele jaar door dragen. Hoe jij deze zomer kan stralen in een paar zwarte boots vertellen wij jou graag in deze blog.

Fabels en feiten

Misschien zie jij het niet zitten om zwarte boots te dragen in de zomer omdat je bang bent voor zweetvoeten. Zwart absorbeert immers licht waardoor jij het warmer krijgt en gaat zweten. Wit daarentegen weerkaatste licht waardoor jij koeler blijft. Klinkt logisch en toch schijnt dit een fabeltje te zijn. Want als mens produceert jij zelf ook warmte. Altijd. 

Anders dan wit, weerkaatst zwart de warmte van je lichaam niet terug naar je lichaam maar houdt het vast. Met een klein briesje ben jij vervolgens deze hitte al kwijt. Voorwaarde hiervoor is wel dat je kleding niet al te strak zit en van luchtdoorlatend materiaal is als katoen. Een andere reden waarom witte kleding niet perse koeler is dan zwart: wit laat meer stralingen door dan zwart. Conclusie: je kan gerust zwart dragen in de zomer!

Leer vs imitatieleer

Niemand vindt zweetvoeten fijn. En de kans dat je hier in de zomer meer last van hebt, is natuurlijk vele malen groter. Dit betekent echter niet dat jij het hele seizoen alleen slippers, sandalen en instappers kan dragen. Hoewel wij er zelf dol op zijn, zijn dit echt niet jouw enige opties! Een paar boots van echt leer kan jij ook heel goed dragen in de zonnigste periodes van het jaar. Leer heeft namelijk een hele fijne eigenschap: het ademt. Hierdoor heb jij minder last van zweetvoeten en kan jij met een gerust hart een paar gave, zwarts boots dragen in het voorjaar en de zomer!

Heb jij geen last van zweetvoeten? Bofkont! Dan kan jij dragen wat jij wilt in de zomer. Zo kan jij ook prima een paar boots van imitatieleer aan. Het voordeel hiervan is dat ze vaak goedkoper zijn, makkelijk schoon te maken zijn en er langer als nieuw uitzien.

Zwarte boots van leer of imitatieleer koop je natuurlijk ook bij Scapino. Omdat wij een fijne collectie hebben voor een nog fijner prijs!

5 manieren om zwarte boots te dragen in de zomer

Nu we hebben vastgesteld dat je zwarte boots kan dragen in de zomer, is de vraag: hoe doe je dat? En bij welke gelegenheden kan dat dan? Het antwoord op de laatste vraag is simpel: je kan zwarte laarzen dragen waar en wanneer jij dat wilt. En hoe jij die zwarte boots leuk kan stijlen met een zomers outfits voor verschillende gelegenheden laten wij jou graag hieronder zien.

Draag ze casual

Zwarte veterboots voor dames kunnen elke outfit een casual look geven. Draag ze onder een broek of jeans, trek hierboven een basic T-shirt aan, voeg hier wat simpele accessoires aan toe en je bent klaar om te gaan.

Draag ze stoer

Een paar zwarte biker boots dames met een grove of chunky zool geeft jouw outfit al snel een stoere look. Het enige wat je hierbij nodig hebt, is wat stoere accessoires zoals een riem met studs.

Draag ze naar een feest

Heb je binnenkort een leuk feestje? De kans is groot dat die dan buiten gehouden wordt. Ook dan zijn zwarte boots perfect om te dragen. In dat geval kun je kiezen voor een paar dames Chelsea boots zwart! Combineer ze  met een rok, een leuke top en een bijpassend tas.

Draag ze naar werk

Ook naar werk kan jij in de zomer prima een paar zwarte veterboots aan. Doe ze onder een leuke broekpak of een pantalon met een nette blouse.

Draag ze naar een festival

Voor een festival zijn zwarte boots natuurlijk perfect! Ze houden je voeten schoon en droog en je kan ze op zoveel verschillende manieren stijlen. Combineer een paar zwarte biker boots met een denim short, een toffe T-shirt en een gilet. En wat te denken van een gave hoed? Op een festival mag jij opvallen dus pak lekker uit!

Dus dames, haal die zwarte boots voor dames maar weer tevoorschijn of shop een nieuw paar bij Scapino en shine deze zomer in jouw zwarte boots!