Kies een categorie

IJshockeyschaatsen

Zodra de temperatuur richting het vriespunt gaat beginnen te schaatskriebels bij menig mensen op te spelen. Word jij ook meteen enthousiast wanneer de vorst zijn intrede doet en wil jij het liefst zo snel mogelijk het ijs op? Dan heb je natuurlijk goede schaatsen nodig! Gelukkig zit je bij Scapino aan het goede adres. Bij ons vind je verschillende exemplaren. Zo ook ijshockeyschaatsen. Benieuwd? Bekijk onze collectie voor dames, heren en kinderen.

Waarom ijshockeyschaatsen

IJshockeyschaatsen kunnen zowel recreatief als voor wedstrijden gebruikt worden. Ze zijn daarnaast zeer geschikt om op te leren schaatsen. Dit komt omdat ze een stuk korter zijn ten opzichte van noren. Hierdoor kun je makkelijker slagen maken en sta je stevig op het ijs. We hebben de voordelen van ijshockeyschaatsen voor je op een rijtje gezet;

  • Goede enkelsteun
  • Zit stevig aan de voeten
  • Goede wendbaarheid
  • Licht gebogen frame voor snelheid en manoeuvreren
  • IJzers steken niet uit
  • Duurzaam en sterk materiaal

Nijdam ijshockeyschaatsen voor kinderen

Bij Scapin shop je verschillende kinderschaatsen. Jonge kinderen kunnen het beste leren schaatsen op glij-ijzers. Deze bind je gemakkelijk onder de schoenen van je kind. Als ze het eenmaal onder de knie hebben zijn Nijdam ijshockeyschaatsen kind een goede optie. Hiermee staan ze stevig en stabiel op het ijs en kunnen ze makkelijk slagen maken. Daarnaast steken de ijzers niet uit waardoor je minder snel valt of anderen verwond.

IJshockeyschaatsen voor dames en heren

Ben je op zoek naar ijshockeyschaatsen dames of heren? Dan slaag je ongetwijfeld bij Scapino. In onze collectie vind je verschillende exemplaren van Nijdam in allerlei kleuren en maten. Het ding wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze van hoge kwaliteit zijn. Én voor een lage prijs zoals je van onze gewend bent. Ga jij graag de ijsbaan op maar zijn lange afstanden niks voor jou? Dan zijn ijshockeyschaatsen een goede keuze. Hiermee ben je lekker wendbaar, sta je stevig in de schoen en kun je snelheid maken wanneer je een potje gaat hockeyen.

Semi-softboot en hardboot ijshockeyschaatsen

Het grootste onderscheid tussen onze ijshockeyschaatsen zit in de hardheid van de schoen. Deze worden onderverdeeld in semi-softboot en hardboot.  

Hardboot

Hardboot schaatsen hebben een harde schoen en zitten goed aangesloten om de voet. Ze zorgen voor extra stevigheid. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor mensen met zwakkere enkels.

Semi-softboot

Semi-softboot schaatsen hebben een zachte schoen en zitten lekker comfortabel. Tegelijkertijd bieden ze ook voldoende steun en stevigheid.

Welke schaatsen passen bij mij?

Vraag jij je af welk type het schaatsen het beste bij jou passen? Een hardboot, semi-softboot of misschien wel noren of kunstschaatsen in plaats van hockeyschaatsen? Lees dan onze blog.

Warm gekleed de ijsbaan op

Of je nou gaat schaatsen op natuurijs of de ijsbaan; kleed je goed en warm aan. Kies bijvoorbeeld voor thermokleding onder de rest van je kleding. Thermokleding reguleert de lichaamstemperatuur en zorgt ervoor dat je droog blijft. Vergeet ook de rest van je lichaam niet. Draag een muts, handschoenen en sjaal en jij bent er helemaal klaar voor. Lekker bijkomen na een dagje op het ijs? Dat doet je natuurlijk in een comfortabel huispak met warme pantoffels aan je voeten.

IJshockeyschaatsen online kopen

Bestel je nieuwe ijshockeyschaatsen online en laat ze bij je thuis of gratis in een van onze winkels bezorgen. We begrijpen dat je je nieuwe skates eerst even wilt passen voordat je ze betaalt. Daarom kun je achteraf betalen binnen 14 dagen met Riverty. Heb je vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers staan voor je klaar om je te adviseren.