Kies een categorie
Home Blog Hoe combineer je een flared broek?

Hoe combineer je een flared broek?

Benieuwd wat je op een flared broek draagt en met welke schoenen? Lees onze blog!


We moeten toegeven dat de dames jeans een van onze all-time favourites is. Dit kledingstuk gaat al decennia mee en zal nooit uit het modebeeld verdwijnen. Tóch is het leuk om een beetje te variëren wanneer het om damesbroeken gaat. Een flared broek is hier een goed voorbeeld van. Deze trend brengt ons terug naar de 70’s, zit mega comfortabel én laten je benen langer lijken. Wat wil je nog meer?!

Vraag jij je af hoe je een flared broek met combineren? Lees onze tips, vind de leukste inspiratie en shine binnenkort in je broek met wijde pijpen!

Wat draag je op een flared broek?

Net als een jeans kun je een flared broek eindeloos combineren. Van T-shirts tot blouses. En dat een flared broek altijd een goede keuze is dankzij het mooie silhouet is een ding dat zeker is. De vraag is dus niet zozeer hoé je een flared broek draagt, maar meer welke look het beste bij jou (en de gelegenheid) past. Zo kun je een flared broek casual dragen, maar ook chic. We hebben een aantal looks voor je op een rijtje gezet!
 

Welke schoenen onder een flared broek?

Zoals we eerder al zeiden kun je allerlei kanten op met een flared broek. Het is maar net welke stijl of look je aan wilt houden. Vraag je je af welke schoenen je onder een flared broek kunt dragen? Daar is het antwoord heel simpel op: wat jij wil! Chique look? Kies dan voor pumps of een haklaars. Casual? Ga dan voor sneakers of boots.   

De stijl van de broek en wat je er boven draagt hebben dus invloed op welke schoenen er het beste bij passen. Zo past een paar stoere boots beter bij een oversized sweater en hakken weer beter bij een klassieke blouse. Twijfel je? Dan zijn simpele dames enkellaarsjes altijd een goede, veilige optie!

 

Hoe lang moet een flared broek zijn?

Broeken met uitlopende pijpen komen het beste tot zijn recht als ze de bovenkant van je voet bedekken. Ze hoeven dus niet je héle voet te bedekken. Als richtlijn kun je 1,5 tot 2 cm van de vloer aanhouden. Zo kun je er platte schoenen en hakschoenen onder dragen zonder dat de broek te lang of te kort lijkt.

Shop eenvoudig alle dames flared broeken