Kies een categorie
Home Blog Hoe draag je een dames gilet?

Hoe draag je een dames gilet?

Gilets zijn dé modemusthaves van het moment. Wij vertellen je hoe je ze kunt dragen!

 

Wat is een gilet?

Steeds vaker zien we trends van jaren geleden die hun intrede in de hedendaagse modewereld doen. Denk aan flared broeken en dad sneakers. Zo ook het gilet voor dames. In de jaren ’60 waren ze razend populair, voornamelijk onder hippies. Een gilet is simpelweg een mouwloze blazer. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, materialen, prints en verschillende lengtes. Van korte tot lang, oversized tot getailleerd en dus ook in allerlei stijlen. Wij zijn gek op deze trend en vertellen je alle ins en outs!

Gilet combineren

Vind jij de gilet trend ook zo leuk maar weet je niet goed hoe je deze het beste kunt combineren? Doordat mouwloze blazers in allerlei soorten en vormen te krijgen zijn, zijn de styling opties ook eindeloos. Over het algemeen kun je gilets over elk soort bovenkleding dragen. Wel zijn er duidelijke verschillen in het type stijl. Zo is een denim gilet wat stoerder, zijn gilets met prints wat meer bohemian en teddy gilets vrouwelijk. Met onderstaande opties zit je altijd goed:

Heb jij een gilet op het oog van een specifieke stof? Bijvoorbeeld een teddy gilet of spijker gilet? Dan geven je wat leuke tips over hoe je deze het beste kunt combineren!

 

Teddy gilet dames

Zachte, knuffelbare teddy gilets: wij zijn er dol op! Naast dat ze superstylish zijn houden ze je ook lekker warm. Afgelopen najaar zagen we ze al vaak voorbij komen en werden ze voornamelijk over jassen gedragen. Dit voorjaar kun je je teddy gilet ook gewoon doordragen door hem te combineren op een luchtige blouse en ja favoriete jeans. Perfect tijdens een middagje op het terras in de eerste zonnestralen!

 

Spijker gilet dames

Denim is always a good idea! Met een spijker gilet kun je daarom ook verschillende combinaties maken. Bijvoorbeeld op een flared broek met hoodie en een paar boots voor een stoere look óf maak het juist vrouwelijk en combineer je spijker gilet met een jurkje. Zo komen de verschillende laagjes extra mooi uit. Denim staat prachtig in combinatie met wit maar ook met een vrolijke bloemenjurk komt hij helemaal tot zijn recht. Naast dat het gilet je outfit een upgrade geeft, geeft hij je ook wat extra warmte wanneer het snel afkoelt op een lente- of zomeravond.

Bekijk alle dames gilets online of kom langs in een van onze winkels. Houd onze damescollectie regelmatig in de gaten voor de allerleukste items!