Kies een categorie
Home Blog Hoge of lage wandelschoenen: wat is beter?

Hoge of lage wandelschoenen: wat is beter?

Alles over de voor- en nadelen van hoge en lage wandelschoenen

 

Hoge of lage wandelschoenen?

Ben jij op zoek naar goede wandelschoenen, maar weet je niet zo goed welke je moet kiezen? We snappen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet en wel wat hulp kunt gebruiken.

Allereerst goed om te weten: wandelschoenen worden opgedeeld in verschillende categorieën, namelijk A t/m D. Hier lees je alles over in onze blog ‘’wat zijn goede wandelschoenen’’. Daarnaast zit er nog verschil in de hoogte van de schoenen, en het doeleinde waarvoor de schoenen gebruikt gaan worden.

Vraag jij je nu af of je beter voor hoge wandelschoenen of lage wandelschoenen moet kiezen? Wij leggen het verschil voor je uit en benoemen de voor- en nadelen van hoge wandelschoenen en lage wandelschoenen.

Verschil tussen hoge en lage wandelschoenen

Lage wandelschoenen
Lage wandelschoenen vallen meestal onder categorie A of A/B en zijn geschikt voor kortere, medium intensieve wandelingen. Ze zijn lichtgewicht en geven veel bewegingsruimte tijdens het lopen op vlakke, egale ondergronden. Hierdoor voelen ze erg comfortabel aan. Ze bieden wel wat minder steun, vooral bij het lopen op heuvelachtige ondergronden of tijdens het maken van zijwaarts bewegingen.

Hoge wandelschoenen
Hoge wandelschoenen vallen meestal onder categorie B en zijn geschikt voor langere, intensieve wandelingen. Ze zijn iets zwaarder van gewicht en bieden veel steun. Ze voorkomen dat je enkels teveel belast worden tijdens het bewandelen van heuvelachtige ondergronden. Ze zijn minder geschikt om op vlak terrein te lopen omdat de scheenbenen door de hoogte van de schoen worden beperkt qua bewegingsruimte.

Kies de juiste wandelschoen voor iedere activiteit

Op de vraag ‘’wat is beter; hoge wandelschoenen of lage wandelschoenen’’ is dus geen eenduidig antwoord te geven. Beide type wandelschoenen hebben hun voor en nadelen, en het hangt er vanaf wat voor soort wandeling je wilt maken.

Kies voor lage wandelschoenen wanneer;

  • Je regelmatig kortere afstanden wandelt
  • Je wilt gaan wandelen op vlak terrein
  • Je vooral in het voorjaar en de zomer wilt gaan wandelen bij warm en droog weer
  • Je op zoekt bent naar een comfortabele, lichtgewicht wandelschoen
  • Je niet snel last hebt van pijnlijke of zwakke enkels

Kies voor hoge wandelschoenen wanneer;

  • Je regelmatig langere afstanden wandelt
  • Je wilt gaan wandelen op ongelijk of heuvelachtig terrein
  • Je op zoek bent naar wandelschoenen waarmee je op nat of drassige ondergronden kunt lopen zonder dat je voeten nat of koud worden
  • Je op zoekt bent naar steun en stabiliteit rondom je enkels

Bij Scapino zit je aan het juiste adres voor allerlei soorten wandelschoenen. Je shopt ze eenvoudig voor het hele gezin. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in een van onze winkels.

Shop hoge wandelschoenen voor dames
Shop lage wandelschoenen voor dames
Shop hoge wandelschoenen voor heren
Shop lage wandelschoenen voor heren
Shop hoge wandelschoenen voor kinderen
Shop lage wandelschoenen voor kinderen