Kies een categorie
Home Blog Voetbalschoenen kiezen: welke maat heb je nodig?

Voetbalschoenen kiezen: welke maat heb je nodig?

Zo kies je de juiste maat voetbalschoenen

Het nieuwe voetbalseizoen is begonnen. Wat is er nou fijner dan je eerste wedstrijd te spelen op een paar gloednieuwe voetbalschoenen? Eén dingetje nog: hoe kies je eigenlijk de juiste maat? Bij Scapino snappen we dat dit knap lastig kan zijn. Want hoe weet je dat jouw nieuwe kicksen écht goed zitten?

Voetbalschoenen vallen anders dan normale schoenen. Ze zijn meestal iets smaller en iets kleiner. Zo blijven ze zo goed mogelijk aansluiten op jouw voeten en blijft er weinig ruimte over om te schuiven. Om het nog ingewikkelder te maken is er vaak ook verschil tussen de merken onderling. Om het kiezen van de juiste schoenmaat iets eenvoudiger te maken geven we je een paar tips:

1. Kies altijd voor voetbalschoenen die iets groter zijn

Ga je voetbalschoenen passen, kies dan voor schoenen die net iets groter zijn dan jouw normale schoenmaat. Een halve maat groter is een goed uitgangspunt. Tijdens het spelen zwellen jouw voeten namelijk altijd iets op. Daarnaast zijn voetbalsokken vrij dik en draag je misschien ook scheenbeschermers met enkelsokken. Wanneer jouw voetmaat precies tussen twee maten valt, is het beter om te kiezen voor de grootste maat.

2. Probeer voetbalschoenen van verschillende merken uit

De pasvorm kan verschillen per merk. Wij raden daarom aan om voetbalschoenen van een paar merken te passen. Zo kom je er snel achter welke schoenen het beste bij jouw voeten passen. Je bent altijd welkom in onze winkels om verschillende voetbalschoenen te passen. Zo weet je direct welke het lekkerst zitten.

3. Pas de voetbalschoenen aan het eind van de dag

Het is het handigst om je nieuwe kicksen aan het einde van de dag te passen. Je voeten zijn dan namelijk altijd een beetje opgezwollen. Draag er ook een paar voetbalsokken bij, zo voorkom je dat je schoenen toch iets te krap zijn. Nu hoef je je favo paar alleen nog maar goed te passen en dan op naar de voetbal!  

4. Gebruik onze maatchecker

Om het kiezen van de juiste maat zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we bij Scapino een uitneembare zool ontwikkeld met daarop een handige maatchecker. Zo zie je snel of je de juiste maat te pakken hebt of niet. De uitneembare zool vind je in voetbalschoenen van Osaga en Dutchy.