Kies een categorie
Home Blog De beste dames sneakers van 2024

De beste dames sneakers van 2024

Populaire sneakers volgens de laatste trends

 

Een goed paar damessneakers zijn onmisbaar in je garderobe. Wat ons betreft kun je er zelfs nooit genoeg van hebben. Het zijn een van de meest comfortabele schoenen waar een grote variëteit in zit. Zo vind je ze van hoog tot laag, met een chunky zool of simpel wit. Sneakers zijn dé perfecte schoenen om het hele jaar door te dragen. Ben jij benieuwd naar de beste dames sneakers van 2024? Wat zijn de grootste trends en met welke exemplaren steel jij dit jaar écht de show? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

A touch of metallic

Met metallic ben jij helemaal klaar om in het nieuwe jaar te stralen! De laatste maanden zien we metallics steeds vaker terug. In kleding, accessoires en make-up maar dus ook steeds vaker bij schoenen. Je kunt kiezen voor de standaard zilver- en goudtinten, óf een stapje verder gaan door sneakers met opvallende, gekleurde metallic details te dragen.

Retro vibes!

Vorig jaar zagen we deze sneakers al veel terugkomen en de trend zal voorlopig niet meer verdwijnen: retro sneakers die geïnspireerd zijn op de modestijlen uit de jaren 80 en 90. Retro sneakers zijn vaak gemaakt van ademend mesh of suède en passen perfect bij een vintage outfit.

Van pastel tot neon

Pastel sneakers zijn dankzij de zachte keuren perfect voor het voorjaar en de zomer. Wanneer je graag wat kleur wilt toevoegen aan je outfit maar niet van harde, felle kleuren houdt zijn pasteltinten een goede middenweg. De pasteltinten die we in 2024 veel terugzien zijn lila, lichtroze, mintgroen en zachte blauwtinten.

Wil jij juist wél kleur bekennen dit voorjaar? Ga dan voor sneakers met opvallende neon kleuren! Vooral fuchsia roze en neon groen zijn niet te missen. Van groene dames sneakers tot roze of blauwe dames sneakers: je shopt verschillende trendy exemplaren bij Scapino.

Ga voor hoog

Hoge dames sneakers, ook wel high-top sneakers genoemd, zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Met name de varianten van Vans en Claudia Ghizzani met stoere platform zool zijn helemaal on-trend. Hoge sneakers geven extra ondersteuning aan je enkels zodat je er lekker en lang op kunt lopen. Daarnaast bieden ze bescherming tegen kou en wind zodat je ze ook in het najaar kunt blijven dragen. Kies voor een basic tint zoals zwart, wit of beige om eindeloos mee te combineren of ga voor een vrolijke kleur.

Met chunky zolen

Sneakers met grove zolen, ook wel dad sneakers voor dames genoemd, zijn al een tijd helemaal hot. Het ziet er naar uit dat deze trend voorlopig niet meer verdwijnt uit het modebeeld en daar zijn wij erg blij mee. Naast dat ze een unieke, trendy touch aan je outfit geven zitten dad sneakers dankzij de chunky zool ook nog eens supercomfortabel! Ze hebben hun naam te danken aan de vaak wat lompe gympen die je vader vroeger droeg. Waar we ze in het begin vooral in het wit zagen zie je nu steeds meer kleuren en prints verschijnen. 

Duurzame materialen

Hedendaags speelt duurzaamheid een grote rol. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact op het milieu. Ook wanneer het om fashion gaat. Daarom is de vraag naar duurzamere opties voor schoenen en kleding steeds groter aan het worden. De duurzame sneakers van Supercracks worden op een duurzame manier geproduceerd én zijn gemaakt van 100% vegan materiaal.

Slip on sneakers

Geen gedoe met veters of klittenband: met slip on sneakers ben jij meteen ready to go. We zien instapsneakers steeds vaker terugkomen en wij zijn fan van deze trend. Ze zijn gemaakt van lichtgewicht en ademend materiaal. Je stapt er gemakkelijk in en uit en ze zitten heel comfortabel.

Trendy dames sneakers kopen

Ben jij geïnspireerd geraakt door de beste dames sneakers trends van 2024? Bekijk dan alle damessneakers online of kom langs in één van onze winkels.