Kies een categorie
Home Blog Ontdek de trends van het voorjaar

Ontdek de trends van het voorjaar

Van denim tot broderie

Bijna lente! De bloemen gaan weer bloeien en de vogeltjes fluiten. Wat hebben we dat gemist. Tijd om lekker naar buiten te gaan. En dat doe je natuurlijk in je favoriete outfit. Ga jij voor tijdloos denim, een trendy cargo broek of felle kleuren? Ontdek ook onze schoenentrends. Van opvallende dad sneakers tot beige laarsjes. Laat je inspireren!

 

Ruches
Ruches

Van borduursels tot ruches

It’s all about the details! Dit voorjaar zien we veel verschillende materialen en stofjes. Van crochet tot mousseline en met extra mooie details zoals romantische kraagjes en geborduurde stoffen. Ook ruches mogen wederom niet ontbreken dit seizoen. Je ziet ze terug in rokjes, jurken, tops en blouses.

Ruches geven een romantische twist aan je voorjaarslook. Je kan lekker uitpakken met deze trend door verschillende laagjes te dragen, maar het ook klein houden door een blouse met ruches te combineren met een simpele jeans en een paar dad sneakers.

Dad sneakers
Dad sneakers

Chunky sneakers: the bigger, the better! 

De dad sneaker trend gaat al een tijdje mee in fashionland. Ook dit voorjaar zien we ze weer terug in de collectie. Dad sneakers kenmerken zich door de dikke, grove zool en opvallende details. Hoe groter, hoe beter! Dit voorjaar zien we ze in allerlei varianten: van basic wit of met een subtiele, felle trendkleur zoals oranje, paars en groen.

Broeken
Broeken

Broeken: van flared tot wide leg denim

We gaan weer terug naar de seventies dit voorjaar. Het is tijd om flared broeken en wide leg jeans in te slaan. De skinny jeans verdwijnt een beetje op de achtergrond en daar komt de wide leg steeds vaker voor op de plaats. Leuk met een T-shirt of sweater!

Met een flared zit je altijd goed. In basic zwart, denim of juist met een opvallend bloemen- of dierenprint. Dankzij de zachte stof met stretch zitten onze flared broeken altijd hartstikke lekker.  Ook cargo broeken zijn dit voorjaar een hot topic!

Trendkleuren
Trendkleuren

Dé trendkleuren van 2024

Een uitbundig palet van diepe, intense kleuren die samengaan met de felle tinten die we al kennen uit de zomer van vorig jaar: dat is waar 2024 om draait qua kleur. Denk aan felroze, maar juist ook zachtgeel, pistache groen en abrikoos. Vul aan met neutrale, aardse tinten en jij bent helemaal on-trend.

Truien
Truien
Metallic
Metallic
Denim
Denim

Denim, denim, denim

Denim is hot. Van jeans tot spijkerrokken, gilets en spijkerjassen: denim is overal dit jaar. Uiteraard in blauw, maar ook zul je verschillende kleurvariaties tegenkomen zoals wit of groen. Voor de jeans geldt: hoe wijder hoe beter. Met een mooie wide leg jeans zit jij dit voorjaar dus zeker goed.

Exotische bloemenpracht

Voorjaar wordt geassocieerd met vrolijkheid. Een opvallende print past daar natuurlijk perfect bij. En precies dat zien we dit voorjaar terug. Van klassieke, nautische prints tot tijdloze strepen, tie dye en tropische bloemen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk topic, ook binnen de fashion wereld. Design for longevity is een vaak genoemd begrip. Het zit hem in de kwaliteit van het product, of in de stijl die niet snel uit de mode gaat zodat je de items zo lang mogelijk kunt dragen.

De collectie van Scapino bestaat voor een groot deel uit duurzamere FSC-viscose. FSC staat voor Forest Stewardship Council en viscose met dit keurmerk is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Daarnaast wordt er veel gebruikt gemaakt van organic cotton en gerecycled materiaal.

Bekijk de complete collectie damesschoenen en dameskleding online.