Kies een categorie
Padel accessoires
Padel accessoires
(0 artikelen)

Padel racket

Naast padelschoenen en –kleding vind je ook padel accessoires in ons assortiment. Wil je graag een padelracket kopen? Dan zit je bij Scapino aan het goede adres. Het maakt niet uit of je een beginnend of gevorderd padelspeler bent; wij hebben het beste racket voor jou!

Welk padel racket kopen?

Er zijn veel soorten padelrackets. Welk het beste bij jou past hangt af van een aantal dingen. Bijvoorbeeld of je beginner of gevorderd bent en of je liever met een licht of zwaar padelracket speelt. Vraag je je af welk padelracket je moet kopen? Het is belangrijk dat je weet wat de verschillen tussen de rackets inhouden. Met deze factoren moet je rekening houden wanneer je een padelracket gaat kopen

  • Vorm
  • Gewicht
  • Materiaal
  • Balans
  • Profiel/dikte
  • Hardheid

Vormen padelrackets

Padelrackets hebben verschillende bladvormen. Wanneer je kijkt naar de vormen zijn er drie duidelijk te onderscheiden: rond, diamant- en druppelvormig.  

Padelracket ronde vorm

Het type padelracket met ronde vorm is het meest geschikt voor beginners. De sweetspot (de zone op het racket waar je de bal het beste kunt raken) is wat groter. Ook het oppervlak is groter zodat je gemakkelijk veel ballen raak slaat.  De balans (het punt waarin het gewicht van het racket wordt verdeeld) zit laag in het handvat. Hierdoor is het gewicht beter verdeeld en is het padelracket gevoelsmatig licht zodat je wendbaar bent.

Padelracket diamant vorm

Het type padelracket met diamant vorm is het meest geschikt voor medium tot gevorderde spelers. De sweetspot is wat kleiner en zit op een hoger deel van de racket. Hierdoor kun je hard smashen. De balans zit in de kop van het racket (topzwaar) waardoor je maximaal kracht kunt inzetten maar wel iets minder wendbaar bent. Om een padelracket met diamant vorm goed te kunnen beheersen en optimaal te kunnen gebruiken is enig slagniveau vereist.

Padelracket druppel vorm

Het type padelracket met druppel vorm is het meest geschikt voor gevorderde tot ervaren spelers. De sweetspot bevindt zicht bovenaan het racket. Hierdoor is het wat lastiger om de bal goed te raken, maar geeft het je ook veel power tijdens het aanvallen. De balans zit in het midden van het racket wat zorgt voor een goede balans tussen kracht en beheersbaarheid waardoor je hard kunt slaan.

Gewicht

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een padelracket is het gewicht. Bij een lager gewicht ben je wendbaar, raak je de bal makkelijk en krijg je een grotere reactiecapaciteit. Bij een hoger gewicht neemt de beheersbaarheid van het racket af maar krijg je er veel kracht voor terug. Het gewicht van padelrackets wordt opgesplitst in drie categorieën

Licht: 330 tot 360 gram
Gemiddeld: 360 tot 370 gram
Zwaar: 370 tot 380 gram

Een licht padelracket is goed voor beginners. Heb je al wat meer ervaring en kun je de bal al wat hoger in het racket raken? Kies dan voor een zwaarder exemplaar om meer kracht uit je slagen te halen.

Materiaal

Padelrackets worden van verschillende materialen gemaakt. Vergelijk de materialen goed en bedenk wat het beste bij jou past. De padelrackets van Dunlop hebben een Graphite Frame dat zorgt voor extra stevigheid en goede grip voor een superieur gevoel.

Balans

De balans staat voor het punt waarin het gewicht van het padelracket wordt verdeeld. Dit kan laag, midden of hoog zijn.

Bij een lage balans is het gewicht in het handvat geplaatst zodat het een makkelijk te handelen racket is. Bij een midden balans zit het gewicht in het midden van het racket zodat een optimale balans tussen kracht en wendbaarheid ontstaat. Bij een hoge balans is het gewicht in de kop geplaatst zodat er veel kracht gezet kan worden.

Profiel/dikte

Een padelracket is over het algemeen tussen de 36 en 38 mm dik. Er bestaan ook padelrackets voor kinderen. Hier is het profiel rond de 22 mm zodat de ze wat lichter zijn.

Hardheid

De hardheid van een padelracket hangt af van de samenstelling en de dichtheid van het schuim. Hoe harder het racket, hoe meer controle en hoe langer het racket meegaat. Hoe zachter het racket, hoe meer kracht je kunt zetten en een goede balstuit. Over het algemeen gaan zachte padelrackets wel wat minder lang mee.

Voordelige padelschoenen en –kleding

Heb je een padelracket kunnen kiezen? Check! Nu nog de rest van je uitrusting. Gelukkig kun je ook voor voordelige padelschoenen en functionele sportkleding bij Scapino terecht. Zo sla je twee vliegen in één klap en kun je morgen al je kunsten vertonen op de padelbaan.

Online padel racket kopen bij Scapino

Koop je padelracket nu online en laat je pakketje gemakkelijk thuis bezorgen. Zo kun je in alle rust je nieuwe aankoop testen. Niet helemaal naar wens? Dan kun je binnen 30 dagen gratis retourneren in onze winkels.