Kies een categorie
Schaatsen
Schaatsen

Schaatsen kopen

Gaat jouw hart sneller kloppen wanneer de temperatuur richting het vriespunt gaat en kun je niet wachten om je schaatsen onder te binden en het ijs om te gaan? Dat snappen wij maar al te goed! Of je nou met het hele gezin de ijsbaan op gaat of liever alleen een lange tocht op natuurijs maakt; bij Scapino zit je aan het juiste adres voor goedkope schaatsen van hoge kwaliteit.

Welke schaatsen kiezen

Bepaal bij het kiezen van de juiste schaatsen eerst voor welk gebruik je schaatsen zoekt. Het verschilt namelijk per activiteit welke schaats er het beste bij past. Bijvoorbeeld recreatief, om lange tochten te maken of om op te leren schaatsen. In onze collectie vind je verschillende soorten schaatsen;

  • IJshockeyschaatsen
  • Kunstschaatsen
  • Noren schaatsen
  • Glij-ijzers (onderbind schaatsen)
  • Verstelbare schaatsen

Stevig op het ijs

Ga je voor het eerst het ijs op en moet je het nog leren? Dan raden we ijshockeyschaatsen aan. Hiermee sta je stevig en stabiel op het ijs. Dit komt omdat de ijzers korter zijn ten opzichte van noren. Hierdoor kun je makkelijker slagen maken. Daarnaast zijn ze op vrijwel elke ijsbaan toegestaan.

Dansen op het ijs

Wil jij mooie pirouettes en sprongen maken? Kies dan voor kunstschaatsen om sierlijk over het ijs te bewegen. De ijzers van kunstschaatsen zijn kort, rondgevorm en hol geslepen. Hierdoor ben je wendbaar op het ijs en kun je snel bewegen. Bij de punt bevinden zich zaagvormige tanden die hulp bieden bij het maken van pirouettes en sprongen, maar ook wanneer je snel wilt afzetten en spinnen. Kunstschaatsen zijn niet geschikt voor beginners.

Snelheid maken met noren schaatsen

Ben jij op zoek naar noren? Bekijk onze collectie supersnelle noren schaatsen eens. Hiermee maak je veel snelheid. Ze zijn ook geschikt voor lange afstanden. Noren zijn te herkennen aan de extra lange ijzer waarmee je langere slagen kunt maken

De perfecte eerste schaatsen

Op zoek naar eerste kinderschaatsen? Kies voor glij-ijzers van Zandstra of Nijdam. Glij-ijzers zijn eenvoudig onder te binden om de eigen schoenen met handige, stevige bandjes zodat ze lekker snel het ijs op kunnen! Doordat kindjes hun eigen schoenen blijven dragen is de kans op blaren ook minder groot. Win-win! De dubbele ijzers geven veel stabiliteit zodat ze op een veilige manier kunnen wennen aan het glibberige ijs.

Voor jaren plezier

Schaatsen zijn over het algemeen niet heel goedkoop. Maar bij Scapino scoor je ze voor de laagst mogelijke prijs. En natuurlijk van hoge kwaliteit. Kies voor verstelbare Nijdam schaatsen voor kinderen voor extra lang plezier. Kindervoeten groeien razendsnel. De schaatsen van Nijdam groeien gewoon mee! Je kunt ze tot wel 4 maten verstellen zodat je er jaren mee vooruit kan.

Schaatsen voor het hele gezin

Bij Scapino slaag je voordelig voor het hele gezin. Zo vind je schaatsen voor dames, heren schaatsen en kinder schaatsen in onze collectie. Nijdam staat bekend om zijn comfort en hoge kwaliteit. De schaatsen gaan bij het juiste onderhoud jarenlang mee en voelen comfortabel aan. Heb je toch last van je voeten tijdens het schaatsen? Dat is niet heel gek, want je voeten worden behoorlijk belast. Vooral wanneer je voor het eerst sinds lange tijd weer het ijs op gaat. Draag goede sokken en wanneer je last van blaren krijgt kun je die oplossen met een blarenpleister.

Warm gekleed het ijs op

Strenge vorst op komst! Heb jij alles van je schaats-checklist al binnen? Want met alleen een paar ijzers ben je er natuurlijk nog niet. Omdat het erg koud is buiten of op de ijsbaan moet je je warm kleden. In onze collectie shop je thermokleding voor dames, heren en kinderen. Tijdens het bewegen warm je op. Thermokleding houdt de warmte vast. Daarnaast zorgt het er ook voor dat transpiratievocht snel wordt opgenomen. Ook voor warme winteraccessoires zoals mutsen en handschoenen kun je uiteraard bij ons terecht.

Schaatsen online kopen

Schaatsen kopen doe je gemakkelijk online. Je kunt je bestelling thuis laten bezorgen of gratis in een van onze winkels. We begrijpen dat je ze eerst even op je gemak wilt passen thuis voordat je ze betaalt. Daarom kun je dit achteraf doen met Riverty. Wil je vandaag nog het ijs op? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Scapino-winkel  en scoor je schaatsen daar. Onze medewerkers staan voor je klaar om je te adviseren.