Kies een categorie

Noren schaatsen

De temperatuur gaat richting het vriespunt en de schaatskriebels komen voorzichtig naar boven. Zullen we weer op natuurijs kunnen schaatsen deze winter? De grote vraag die iedereen elk jaar weer bezighoudt. Hoe leuk zou het zijn! Om goed voorbereid te zijn op strenge vorst en, zodra het kan, meteen het ijs op te kunnen mogen goede schaatsen niet ontbreken. Ben jij op zoek naar noren? Neem dan een kijkje in onze collectie.

Wat zijn noren?

Noren zijn geschikt voor mensen die het schaatsen al goed onder de knie hebben. Ben je een beginners? Dan raden we noren niet aan. Houd jij van lange afstanden schaatsen en ben je er al aardig goed in? Dan zijn noren geschikt voor jou. Ze beschikken over verschillende eigenschappen;

  • Lange ijzers
  • Strakke schoen
  • Eenvoudig hoge snelheid behalen
  • Lange slagen maken

Doordat noren over lange ijzers beschikken blijven ze lang in contact met het ijs omdat je over een groot oppervlakte beschikt. Hierdoor kun je lange slagen maken en veel snelheid maken. Dit is precies wat je nodig hebt wanneer je lange afstanden wilt maken. Daarnaast hebben noren vaak een strakke schoen zodat hij stevig aan je voet zit en stabiliteit biedt op het ijs.

Nijdam noren voor dames en heren

In onze collectie vind je noren van Nijdam voor dames en heren. Ze hebben een semi-softboot schoen die optimale ondersteuning en comfort combineert. Dit is, samen met het anatomisch gevormde voetbed, wel zo fijn tijdens een lange tocht op het ijs. Je wilt tenslotte geen last krijgen van zere voeten. De Nijdam noren hebben eenvoudige en stevige sluitingen zodat je ze snel aantrekt. Want als het eenmaal tijd is om te schaatsen willen we natuurlijk zo snel mogelijk het ijs op!

Verstelbare noren kinderschaatsen

Ook voor de allerkleinste schaatsfanaten vind je noren in onze collectie. Ook deze hebben een semi-softboot voor optimale ondersteuning en comfort en dankzij het verstevigde teengedeelte en schalen hiel- en enkelgedeelte staat je kind stevig op het ijs. Extra handig: de noren voor kinderen zijn in maat verstelbaar zodat ze jaren meegaan. De Nijdam noren zijn reeds voorgeslepen zodat je meteen kunt profiteren van de vorst en zo het ijs op kunt om je kunsten te laten zien!

Het verschil tussen hoge en lage noren

Er wordt onderscheid gemaakt tussen hoge en lage noren. Dit gaat niet om de hoogte van de schoen, maar met de afstand tussen de schoen en het ijs.

  • Lage noren: bieden meer stabiliteit en je hoeft minder kracht te zetten om vooruit te komen
  • Hoge noren: bieden meer hoge snelheden en gaan makkelijker door de bocht omdat de schoenen het ijs niet raken

Met hoge noren is het iets moeilijker om je evenwicht te bewaren. Daarom zijn deze niet geschikt voor beginners. Twijfel je over de maat van de noor? Dan raden wij altijd aan om een maat groter dan je oorspronkelijke schoenmaat te kopen.

Warm het ijs op

Schaatsen binnen? Check! Maar met alleen schaatsen ben je er natuurlijk nog niet. Het is ook belangrijk om goede kleding te dragen wanneer je het ijs gaat betreden. Houd jezelf dus lekker warm met thermokleding. Dit draag je direct op de huid, onder de rest van je kleding. Vergeet ook je hoofd en handen niet door warme handschoenen, een muts en eventueel sjaal te dragen.

Voordelige schaatsen koop je bij Scapino

Wil jij graag het ijs op maar is een noor nog niets te hoog gegrepen voor jou? Dan vind je in onze collectie ook ijshockeyschaatsen, kunstschaatsen en glij-ijzers voor de allerkleinsten. Zo beleef je schaatspret met het hele gezin voor een lage prijs!

Noren schaatsen kopen

Zijn de schaatskriebels al aan het opspelen en kun jij niet wachten om lange afstanden op het ijs te maken? Bestel je noren dan op tijd bij Scapino en laat ze gemakkelijk thuis bezorgen. Je kunt er ook voor kiezen om je bestelling in een Scapino-winkel te laten bezorgen. Dan betaal je geen verzendkosten. Heb je vragen over onze schaatsen of vraag je je af welke het beste bij jou passen? Lees dan onze blog. Liever persoonlijk contact? Dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice of laat je adviseren door een medewerker in je dichtstbijzijnde winkel.