Kies een categorie
Home Blog Tot welke leeftijd klittenbandschoenen?

Tot welke leeftijd klittenbandschoenen?

Alles over het gemak van klittenbandschoenen voor kinderen


Klittenbandschoenen zijn ideaal voor kinderen. Ze kunnen gemakkelijk zelf hun schoenen aan- en uittrekken. Zo zijn ze snel klaar om lekker buiten te gaan spelen of de deur uit te gaan. Daarnaast bieden klittenbandschoenen een uitkomst voor kinderen die het veter strikken nog niet onder de knie hebben.

Maar tot welke leeftijd dragen kinderen klittenbandschoenen? Eigenlijk is hier geen duidelijk antwoord op. Het verschilt namelijk per kind wanneer het veter strikken goed lukt en hij of zij overstapt op veterschoenen. Maar daarnaast hoeft dat ook helemaal niet perse. Klittenbandschoenen zijn harstikke hip! En veel kinderen hebben helemaal geen zin om elke dag hun veters te strikken. Ook voor papa en mama scheelt het een hoop gedoe omdat je je kind niet elke keer hoeft te helpen met zijn of haar schoenen.

Klittenbandschoenen voor alle leeftijden

Kortom, niet alleen kinderen die nog geen veters kunnen strikken dragen klittenbandschoenen. Ook wanneer je kind al wat ouders is of een grotere schoenmaat heeft wordt er regelmatig gekozen voor dit type schoenen. Je vindt ze daarom in onze collectie voor groot en klein. Van maat 18 tot maat 39, en je hebt keuze uit klittenbandschoenen voor meisjes en klittenbandschoenen voor jongens.

De voordelen van klittenbandschoenen

Naast dat ze natuurlijk hartstikke leuk om te zien zijn hebben klittenbandschoenen voor kinderen nog een aantal voordelen;

  • Makkelijk aantrekken
    Geen gedoe met veters en ingewikkelde knopen; je kind stapt in zijn schoenen, snoert de klittenbandsluitingen aan en klaar is kees!
  • Veilig
    Met klittenband hoeft je kind niet bang te zijn voor losse veters tijdens het spelen of lopen. Struikelen over onhandige veters zijn dus verleden tijd. Klittenbandschoenen zijn hierdoor veiliger voor kinderen.
  • Aansluitende pasvorm
    Doordat je de klittenbandsluiting kunt verstellen, zorg je eenvoudig voor dat de schoenen goed aansluiten rondom de voeten van je kind. Zo glipt hij niet zomaar uit zijn schoenen. Wanneer ze te strak of te los zitten los je dit eenvoudig op door de sluiting een beetje te verstellen zonder dat je weer helemaal opnieuw moet beginnen met het strikken van de veters.

Klittenbandschoenen: makkelijke kinderschoenen om zelf aan te trekken

Kortom; klittenbandschoenen zijn niet alleen geschikt voor kinderen die nog geen veters kunnen strikken, maar kunnen tot allerlei leeftijden gedragen worden. Het is maar net wat jij of je kind fijn vindt. Bekijk alle klittenbandschoenen voor kinderen online of kom langs in een van onze winkels.