Kies een categorie
Home Blog Welke schoenen draag je naar een bruiloft?

Welke schoenen draag je naar een bruiloft?

De mooiste bruiloft schoenen op een rij

Wat voor schoenen naar bruiloft

Heb jij binnenkort een bruiloft op de planning staan? Dan is het, net als voor de bruid en bruidegom, belangrijk om de perfecte outfit te vinden. Het is een feestelijke, liefdevolle dag waarop het leuk is om lekker uit te pakken met mooie kleding waar je je goed in voelt. Daar horen natuurlijk ook de perfecte schoenen bij. Maar wat voor schoenen draag je naar een bruiloft? Worden het pumps of toch loafers? Wij helpen je graag een handje met het vinden van de perfecte bruiloft schoenen.

Schoenen kiezen voor een bruiloft

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je op zoek gaat naar de perfecte bruiloft schoenen. Er zijn namelijk factoren die de keuze kunnen beïnvloeden. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

  • Dresscode
  • Locatie
  • Seizoen
  • Comfort

Bruiloft schoenen voor dames

Zoals hierboven beschreven moet je rekening houden met een aantal factoren bij het kiezen van bruiloft schoenen voor dames. De meest gekozen schoenen zijn pumps, loafers of andere nette schoenen.

 

Pumps

Pumps zijn echte klassiekers en perfect voor een bruiloft. Ze staan mooi onder een jurk of rok en laten je benen langer lijken. Ga voor pumps met een lage hak of blokhak zodat je er de hele dag comfortabel op kunt lopen. Op pijnlijke voeten zit je namelijk niet te wachten op een bruiloft! Doordat pumps gesloten zijn kun je er een panty in dragen en zijn ze ook geschikt voor het najaar.

 

Haksandalen

Heb je een bruiloft in de lente of zomer? Dan zijn sandalen met hak een goede keuze. Haksandalen geven een elegante twist aan je outfit en passen zowel bij jurken, rokken en broekpakken. Kies voor een comfortabel exemplaar met een lage hak zodat je van begin tot einde kunt genieten.

 

Ballerina’s & loafers

Voel jij je niet comfortabel op hakken of ben je niet gewend om erop te lopen? Doe het dan vooral niet en kies voor andere nette bruiloft schoenen zoals ballerina’s of loafers. Stijlvolle schoenen die je met vrijwel elke bruiloft outfit kunt stijlen. Én extra fijn: ze zijn lekker comfortabel zodat jij tot in de late uurtjes kunt dansen!

 

Espadrilles

Espadrilles zijn schoenen met touwzolen. Heel leuk wanneer je bijvoorbeeld een bruiloft op het strand hebt of een bruiloft met Bohemian thema! Veel espadrilles hebben een sleehak. Hierdoor zijn het perfecte schoenen voor mensen die niet vaak op hakken lopen. Ze zitten comfortabel en stabiel.

 

Nette sneakers

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar sneakers kunnen ook prima gedragen worden op een bruiloft. Kies uiteraard wel voor nette sneakers die er schoon uitzien en ga niet op versleten sneakers heen en houd rekening met de dresscode. Meer tips? Lees dan onze blog over sneakers naar een bruiloft dragen.

 

Bruiloft schoenen voor heren

Ook voor heren hebben we een groot aanbod aan bruiloft schoenen. Wederom zijn de dresscode of andere factoren zoals locatie afhankelijk van welke schoenen je het beste kunt dragen. Onder een pak worden bijvoorbeeld vaak nette veterschoenen gedragen, maar ook loafers worden regelmatig gekozen.

 

 

Nette veterschoenen

Klassieke veterschoenen zijn perfecte herenschoenen voor een bruiloft. Ze staan goed onder een pak, maar geven ook een nette touch aan je outfit wanneer je een spijkerbroek met overhemd draagt. Let bij het dragen van nette veterschoenen op kleine details zoals een bijpassende riem of laat de kleur van je schoenen terugkomen in je stropdas of strik.

 

Instappers & loafers

Geen fan van veterschoenen of heb je een casual bruiloft op het strand? Dan zijn instappers of loafers een goed alternatief. Loafers combineren leuk met een pantalon en een linnen overhemd.

 

Nette sneakers

In tegenstelling tot wat mensen vaak denken is het helemaal geen no-go om sneakers te dragen naar een bruiloft. Mits de dresscode dit tegenspreekt natuurlijk. Heb je bijvoorbeeld cocktail als dresscode? Dan kun je je sneakers beter in de kast laten staan. Maar bij een casual bruiloft zit je helemaal goed met een paar nette, schone sneakers. Ook onder je pak!

 

Blauwe schoenen bruiloft

Heb je een outfit gekozen waar donkere schoenen het mooist bij staan maar wil je liever geen zwarte schoenen dragen? Kies dan voor donkerblauw. Deze kleur past bij vrijwel alle andere kleuren en is een chique en soms zelfs koninklijke kleur. Met blauwe schoenen sla je de plank nooit mis op een bruiloft. Bekijk alle blauwe damesschoenen en herenschoenen.

 

Wat kun je beter niet dragen naar een bruiloft?

Naast de do’s omtrent bruiloft schoenen zijn er ook een aantal dont’s. Zo kun je beter geen schoenen dragen met felle kleuren. Let er ook op dat je schoenen er netjes en schoon uitzien. Qua kleding wordt er vaak een dresscode vermeld op de uitnodiging voor de bruiloft. Houd deze aan en vermijd daarnaast zwarte en witte kleding. Wit is namelijk voor de bruid en zwart is een te donkere kleur voor een vrolijke dag.

Bruiloft schoenen kopen

Bij Scapino shop je voordelig de mooiste bruiloft schoenen voor heren en dames. Bekijk onze volledige collectie online of kom langs in een van onze winkels.