Kies een categorie
Home Blog Op wintersport: wat heb je nodig?

Op wintersport: wat heb je nodig?

Complete checklist voor jouw skivakantie!

Meenemen wintersport

Ga je een dagje skiën of misschien wel op wintersport? Dan komt er veel op je af en is een goede voorbereiding noodzakelijk. Wat moet je allemaal meenemen op wintersport? En welke skikleding moet je aan tijdens wintersport? Lees snel verder en ga goed voorbereid de piste op!

Drielagensysteem

Het weer bepaalt voor een groot deel welke kleding je aantrekt. Zo ook tijdens je skivakantie. Het kan behoorlijk koud worden en daar moet je je goed op kleden. Maar door inspanning van het skiën of snowboarden kun je het plots warm krijgen, om vervolgens snel weer af te koelen. Drie lagen zijn daarom perfect tijdens wintersport. Een basislaag, tussenlaag en buitenlaag. Elke laag heeft namelijk een eigen functie en door deze met elkaar te combineren ga jij comfortabel en warm je skivakantie tegemoet.

Basislaag

We beginnen met de basislaag, namelijk thermokleding of ondergoed. Thermokleding houdt je warm en wanneer je gaat zweten wordt het transpiratievocht opgenomen en vervolgens snel afgevoerd zodat je niet afkoelt. Het is belangrijk dat een thermobroek en thermo shirt nauw aansluiten op de huid.

 

 

Tussenlaag

De tussenlaag zorgt voor isolatie. Warm blijven in de sneeuw of kou is natuurlijk belangrijk. Met een isolerende tussenlaag van een skipully of fleecevest creëer je een extra laag die je lichaamswarmte vasthoudt.

 

 

Buitenlaag

De buitenlaag, ook wel bovenlaag genoemd, is natuurlijk de ski-jas. Deze beschermt je tegen regen, wind en sneeuw. Kies voor een ski-jas met een hoge waterkolom zodat je altijd droog blijft. De ski-jassen van Mountain Peak zijn voorzien van handige extra’s zoals vakjes voor je ski-pas en ski-bril, sneeuwvangers en een handig kliksysteem om de jas te bevestigen aan de skibroek.

 

 

Skibroek

Over je thermobroek voeg je nog een beschermende buitenlaag toe die onmisbaar is tijdens het skiën of snowboarden; de skibroek! Een skibroek houdt je warm, droog en geeft bescherming. De softshell skibroeken van Mountain Peak hebben een mooie pasvorm en ritsjes in de broekspijpen. Dankzij de 10.000 MM waterkolom blijf je droog en is een flink sneeuwbui geen probleem. Ook ideaal voor de allerkleinsten: skibroek met bretels! Geen gedoe met afzakkende broeken en dankzij de  handige sneeuwvangers met klittenbandopening bij de broekspijpen kunnen sneeuw en kou niet binnendringen.

Bekijk alle skikleding eenvoudig online

 

 

Warme accessoires

Met warme skikleding kom je een heel eind, maar ski-accessoires mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Denk aan een paar goede skihandschoenen, een warme sjaal of nekwarmer en skisokken. Koude handen of voeten is het laatste waar je op zit te wachten tijdens het skiën of snowboarden! Deze skihandschoenen van Mountain Peak hebben een warme Thinsulate voering die ademend en vochtwerend is en op de handpalmen en vingers is ruw materiaal aangebracht voor extra versteviging en grip.

 

 

Veiligheid staat voorop

Veiligheid is belangrijk. Door het kiezen van een goede skibril die afgestemd is op de weersomstandigheden heb jij altijd goed zicht op de piste. Onderuit gaan op je ski’s of snowboard kan natuurlijk altijd gebeuren, vooral wanneer je voor het eerst op wintersport gaat. Draag daarom een skihelm om jezelf goed te beschermen.

 

 

Houd ook je voeten warm!

Buiten de piste zijn een paar goede snowboots essentieel om de sneeuw te trotseren. Snowboots houden je voeten lekker warm en zijn ook nog eens waterdicht. De Dunlop Blizzard sneeuwlaarzen hebben een volledige binnenvoering van synthetisch wol met een superieure thermische isolatie tot -15 graden. Ook handig tijdens het buitenspelen om een koude dag in Nederland!

 

 

Lekker bijkomen na een dagje winstersport

Toe aan wat ontspanning na een intensief dagje op de piste? Ga lekker aprè s-skiën of plof ’s avonds op de bank met een gezellig bordspelletje! Dat is natuurlijk wel zo fijn in een comfortabele outfit. Dus ruil je skikleding in voor loungewear met warme pantoffels of sokken.

 

Bekijk de volledig skicollectie of kom langs in een van onze winkels