Kies een categorie
Home Blog Wat heb je nodig als je op voetbal gaat?

Wat heb je nodig als je op voetbal gaat?

Alles wat je nodig hebt voor een training of wedstrijd

Op voetbal: wat heb je nodig?

Nog even wachten en dan is het zover: de start van het voetbalseizoen! Wil je kind graag op voetbal of ben je van plan om zelf te gaan voetballen en ben je benieuwd wat je nou eigenlijk allemaal nodig hebt? In dit blog leggen wij stap voor stap uit wat je nodig hebt als je op voetbal gaat en ga jij straks goed voorbereid het veld op! 

 

 

Voetbalschoenen

We beginnen bij het begin; voetbalschoenen. Die mogen natuurlijk niet ontbreken bij het voetballen! Door het dragen van voetbalschoenen heb je genoeg grip op het voetbalveld en worden je voeten goed beschermd tegen eventuele blessures. Er zijn vele soorten voetbalschoenen omdat voetbal op verschillende ondergronden gespeeld kan worden. In de zaal, op natuurgras of op kunstgras bijvoorbeeld. Maar welke voetbalschoenen heb ik dan nodig? Dit is een begrijpelijke vraag! In ons andere blog lees je alles over het aanbod voetbalschoenen, welke voetbalschoenen geschikt zijn voor welke ondergrond en welke kicks het beste bij jou passen.

 

Scheenbeschermers en voetbalsokken

Veiligheid is belangrijk tijdens contactsporten zoals voetbal. Daarom mogen scheenbeschermers niet ontbreken op je checklist.  Ze beschermen de schenen tegen trappen van tegenstanders en voorkomen daarnaast blessures en pijn. Het is zelf verplicht om ze te dragen. Vroeger waren scheenbeschermers vrij simpel maar tegenwoordig vind je ze in allerlei soorten, maten en van verschillende materialen zoals harde en zachte scheenbeschermers, met extra versteviging, met sok en met verschillende sluitingen. Bestel je online? Lees dan de maattabel die bij het product staat en meet jezelf goed op. Wanneer scheenbeschermers te klein zijn kunnen de schenen namelijk nog steeds geraakt worden. Wanneer de scheenbeschermers te groot zijn kunnen ze schuiven of in de weg zitten. Dit wil je natuurlijk niet tijdens een belangrijke wedstijd. In onze winkels kun je de scheenbeschermers passen of advies vragen aan een medewerker. 

 

Voetbaltenue

Waar let je op bij het kiezen van je voetbalkleding? Ten eerste moet het natuurlijk lekker zitten. Het laatste waar je op zit te wachten is een broekje dat afzakt en je hindert tijdens het voetballen. Voetbalkleding dat goed aansluit en waar je je vrij in kunt bewegen is daarom belangrijk. Het is ook fijn om te kiezen voor een materiaal wat transpiratievocht snel afvoert zodat je droog blijft tijdens het trainen of het spelen van een wedstrijd. Vaak worden voetbaltrainingen gespeeld in je eigen voetbalkleding, en bij wedstijden wordt een tenue gedragen wat je krijgt van de club. Voor kinderen zijn deze tweedelige sportsetjes van Dutchy ideaal! Een fijn shirt met bijpassend broekje die qua kleuren ook goed te combineren zijn met onze voetbalschoenen en voetbalaccessoires zoals sokken.

 

Trainingspak

Wat ons betreft kan een trainingspak echt niet ontbreken op je checklist. Deze trek je gemakkelijk over je voetbaltenue aan zodat je, eenmaal op de club, snel klaar bent om te spelen! Op koude dagen komt hij ook zeker goed van pas. Gezellig nog even wat drinken na de training of wedstijd? Dan wil je natuurlijk niet na het douchen je vieze tenue aantrekken. Een comfortabel trainingspak klinkt een stuk beter! In onze collectie vind je een ruime keuze aan complete trainingspakken maar ook losse trainingsbroeken en trainingsjassen.

Thermokleding voor de koude dagen

In het najaar kan het behoorlijk fris worden wanneer je een voetbaltraining- of wedstrijd buiten hebt. Wanneer je het erg koud hebt en verkleumd beïnvloed dit je voetbalprestaties. Dat moeten we niet hebben natuurlijk! Kies daarom voor een thermoshirt om onder je voetbalshirt te dragen zodat je lekker warm blijft en ook geen blote armen meer hebt. Naast shirtjes is een thermobroek ook nog een optie zodat je volledig beschermd bent tegen het koude weer.

 

Hydrateren is belangrijk. Kies voor een bidon!

Goed drinken is belangrijk! Tijdens het trainen of het spelen van een wedstrijd ga ja via je zweet vocht verliezen. Dit vocht moet natuurlijk weer aangevuld worden. Neem daarom altijd een goedgevulde bidon mee zodat je, tussen het trainen door en in de rust van de wedstrijd, voldoende kunt drinken. Houd ook rekening met de weersomstandigheden. Je verliest namelijk veel meer vocht bij hogere temperaturen en wanneer je vochtbalans niet meer in orde is kan dit negatieve gevolgen hebben op je prestaties. Deze bidon van Osaga is vrij compact qua formaat en neemt niet teveel ruimte en gewicht in in je sporttas.

 

 

Een grote sporttas voor al je voetbalspullen

Het lijstje is al aardig lang. Daarom is het handig om voor al deze voetbal must-haves een grote sporttas aan te schaffen waar je al je spullen in op kunt bergen. Deze sporttas van Nike heeft een groot hoofdvak en een apart vakje voor je vieze kleding of schoenen. Ook het meshvakje aan de zijkant is ideaal voor je bidon of waterfles!

 

 

Thuis oefenen of een balletje trappen

Vind je het leuk om, buiten de trainingen en wedstrijden om, thuis een balletje te trappen? Of oefen je graag in je vrije tijd zodat je jouw voetbal skills kunt verbeteren? Maak het jezelf makkelijk met deze handige voetbaltrainer! En tijdens een potje voetballen met je vrienden kan een handig voetbaldoel natuurlijk ook niet ontbreken.

Benieuwd naar meer? Bekijk hier onze uitgebreide voetbalcollectie voor dames, heren en kinderen met onder andere merken zoals Nike, Adidas en Puma.