Kies een categorie
Donatie Corona-patiënten WZA

PERSBERICHT
01-04-2020

Scapino doneert kleding aan Corona-patiënten en helpt WZA

Assen – Winkelketen Scapino doneerde deze week kleding aan Corona-patiënten die vanuit Noord-Brabant overgebracht zijn naar het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. De patiënten hadden geen eigen kleding bij zich, omdat ze verplaatst zijn in ziekenhuiskleding. Scapino hielp graag een handje en doneerde daarom aan twintig patiënten trainingsbroeken, sportjacks, sokken en T-shirts. Ook hielp de winkelketen het WZA met de verplaatsing van pallets met medische hulpmiddelen.

Brabantse patiënten overgebracht naar Assen zonder eigen kleding

In de afgelopen twee weken zijn tientallen Corona-patiënten vanuit de overvolle ziekenhuizen in Noord-Brabant overgebracht naar de ziekenhuizen in het noorden van Nederland. Hier krijgen zij de zorg die ze nodig hebben. Het WZA heeft ruimte voor de patiënten, omdat het aantal Coronagevallen in Drenthe, Groningen en Friesland nog relatief laag ligt. De zieke Brabanders zijn naar Assen vervoerd in ziekenhuiskleding, wat betekent dat ze geen eigen kleding bij zich hebben. Zonder kleren kan het ziekenhuis ze natuurlijk niet naar huis sturen.

Comfortabele kleding voor de genezen Noord-Brabanders

Het WZA vroeg Scapino of het bedrijf iets kon betekenen voor de overgebrachte patiënten, zodat zij na hun herstel naar huis konden. De winkelketen doneerde graag kledingstukken en liet een styliste comfortabele outfits samenstellen. Deze week bracht het bedrijf trainingsbroeken, sportjacks, sokken en T-shirts in verschillende maten naar het ziekenhuis. Zo kunnen twintig genezen Brabanders gekleed en wel naar huis terugkeren.

Scapino vervoerde pallets met medische hulpmiddelen voor het WZA

Dat Scapino het WZA graag een handje helpt in deze tijd, bleek vorige week al. Het ziekenhuis had geen ruimte meer voor 26 pallets met medische hulpmiddelen. Scapino bood aan om de pallets gratis te vervoeren naar iWerk, waar wel genoeg plek was om de medische hulpmiddelen op te slaan. Met vrachtwagens van de bekende winkelketen werden de pallets vervoerd, zodat het WZA zijn handen weer vrij heeft om patiënten te behandelen.

Tips voor mensen die thuiszitten

Ook voor de mensen die thuiszitten om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan wil Scapino iets betekenen. Onder het motto #samensterk deelt het bedrijf thuisblijftips om social distancing voor iedereen wat aangenamer te maken. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld tekeningen downloaden op de website. Het bedrijf deelt meer tips om kinderen bezig te houden en thuis fit te blijven.