Kies een categorie
Home Persberichten Blue Box Green
Blue Box Green

PERSBERICHT
31 maart 2020

Nieuw: milieuvriendelijke schoenencollectie bij Scapino

Assen – Milieuverbetering is en blijft enorm belangrijk, maar we zouden het in deze periode bijna vergeten met zijn allen. Winkelketen Scapino lanceert een 100% milieuvriendelijke schoenencollectie: Blue Box Green. De duurzame schoenen worden gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Zo zet Scapino stappen om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Omdat er geen dierlijke producten gebruikt worden, zijn de schoenen voor dames en kinderen helemaal vegan. Met de collectie wil het oer-Hollandse bedrijf de plasticsoep verminderen en het milieu een handje helpen.

Ecologische schoenen van gerecyclede plastic flessen

De bovenkant van de Blue Box Green schoenen wordt gemaakt van petflessen. Dit plastic wordt gerecycled en komt dus niet terecht in de oceaan. Zo worden de levens van vele zeeschildpadden, dolfijnen, vissen en vogels gered. Van het plastic wordt een flexibele stof geweven waarmee Scapino de schoenen maakt. De zolen bestaan uit ethyleenvinylacetaat (EVA), een type plastic dat zacht en elastisch is. Het materiaal is vergelijkbaar met rubber, wat het geschikt maakt voor schoenzolen.

Duurzame materialen voor een schonere planeet

De materialen zijn niet alleen gerecycled, maar gaan ook nog eens lang mee. Scapino kan daarom met recht zeggen dat ze duurzame materialen gebruiken voor de schoenencollectie. Zo wil het bedrijf milieuvervuiling tegengaan en ecologische producten betaalbaar maken. Goed voor de planeet en goed voor de portemonnee. Scapino neemt met de Blue Box Green schoenen maatregelen om onze aarde een stukje schoner te houden. Zeker in deze tijd is dat geen overbodige luxe.

100% vrij van dierenleed en chemicaliën

Leer en bont komen er niet in bij de Blue Box Green schoenencollectie. Er worden geen dierlijke producten gebruikt, dus de schoenen zijn geschikt voor veganisten en andere dierenliefhebbers. Het materiaal heeft geen chemicaliën nodig om soepel te blijven, dus kunnen de schoenen veel milieuvriendelijker geproduceerd worden. Natuurlijk doet de kwaliteit niet onder voor de reguliere collectie van Blue Box die Scapino al jaren aanbiedt en waar een groot deel van Nederland op loopt.

Voorjaarscollectie voor dames en kinderen

De voorjaarscollectie van Blue Box Green bestaat uit verschillende schoenen voor dames en kinderen. Zo zijn er modieuze sneakers, praktische instappers, comfortabele loafers en zomerse ballerina’s. De schoenen zijn verkrijgbaar in de Scapino-winkels en in de webshop. In het najaar wordt er ook een collectie voor heren verwacht. Zo kan de hele familie straks milieuvriendelijke schoenen kopen bij een van de grootste aanbieders van schoenen, mode, sport- en vrijetijdsartikelen.