Kies een categorie
Home Blog Zijn de schoenen van jouw kind te klein? Ontdek het!

Zijn de schoenen van jouw kind te klein? Ontdek het!

Herken de klachten en kies makkelijk de juiste maat schoenen

Hoe groter je kind wordt, hoe beter hij zelf weet dat zijn schoenen te klein zijn. Hij loopt er niet meer lekker op of krijgt zere voeten. Nou kan een kind van een jaar of 8 dat natuurlijk goed aangeven. Maar kleintjes kunnen dat nog niet. Hoe ontdek je dan of de schoenen van je kind te klein zijn? Wij geven je tips!

Herken de klachten

Zere voeten door te kleine schoenen

Zeuren of huilen als je kind moet lopen

Ingegroeide of blauwe teennagel

Je kind struikelt regelmatig

Meten is weten

Voel of de tenen genoeg ruimte hebben

Haal de losse binnenzolen uit de schoenen

Meet de voeten van je kind op

Kom naar Scapino

Zere voeten door te kleine schoenen

Als de schoenen van je kind te klein worden, zullen ze zeer gaan doen. Je kind loopt er niet lekker meer op en dat kan je zien aan hoe je kind loopt. Hij gaat bijvoorbeeld zijn voeten minder goed afrollen. Of hij gaat op de buitenkant of juist de binnenkant van zijn voeten lopen. Hij heeft duidelijk nieuwe kinderschoenen nodig!

Zeuren of huilen als je kind moet lopen

Ook als je kind gaat zeuren of huilen als hij zijn schoenen aan moet trekken, kan je merken dat er iets mis is. Wil hij niet meer lopen of wil hij continu getild worden? Dan moet er een alarmbelletje afgaan. Grote kans dat zijn kindersneakers gewoon te klein zijn. Dat loopt niet lekker natuurlijk. En omdat je kind nog zo klein is, kan hij niet duidelijk aangeven wat er aan de hand is. Een flinke huilbui is dan het resultaat.

Ingegroeide of blauwe teennagel

Au, wie kent het niet? Een ingegroeide teennagel kan hartstikke zeer doen. En vaak is het een gevolg van te kleine schoenen. De schoenen drukken op de voeten van je kind als ze te klein worden. Daardoor kan de nagel niet goed groeien en gaat hij in de huid van de teen drukken. Als je kind telkens als hij loopt tegen de voorkant van zijn schoenen aanstoot, kan hij een blauwe teennagel krijgen. Let dus altijd op als je dit soort klachten tegenkomt.

Je kind struikelt regelmatig door zijn te kleine schoenen

Natuurlijk kan je kind gewoon onhandig zijn. Maar als het je opvalt dat je kind plotseling veel vaker over zijn eigen voeten struikelt, is het toch goed om eens te checken of zijn schoenen nog wel passen. Wanneer de schoenen niet lekker meer zitten, kan het namelijk gebeuren dat je kind vaker valt.

Hoe kan je testen of de schoenen van je kind te klein zijn?

Oké, nu weet je welke klachten je kind kan krijgen door te kleine schoenen. Als je kind hier last van heeft, moeten er dus al alarmbelletjes gaan rinkelen. Maar hoe weet je nou zeker dat hij te kleine schoenen nodig heeft? Er zijn een paar manieren om erachter te komen.

Voel of de tenen ruimte hebben om te groeien

Je hebt het misschien wel eens gezien als je schoenen ging kopen met je kind. De verkoper test of er genoeg ruimte is voor de tenen door met zijn duim op de voorkant van de schoenen te drukken. Dit kan je zelf natuurlijk ook. Als er ongeveer een centimeter ruimte is, hebben de kindervoetjes genoeg ruimte om te groeien. Komen de tenen van je kind tegen de voorkant van de schoenen aan? Op naar de schoenenwinkel. Je kind heeft nu nieuwe schoenen nodig.

Laat je kind op de losse binnenzolen gaan staan

Bij sommige kinderschoenen kan je de binnenzool eruit halen. Haal beide binnenzolen uit de schoenen, leg ze op de grond naast elkaar en laat je kind erop staan. Zo kan je heel makkelijk zien of de schoenen nog de juiste maat hebben. Zit er nog ongeveer een centimeter ruimte aan de voorkant? Dan is er niks aan de hand. Komen de tenen van je kind tot aan de voorkant? Tijd voor nieuwe kinderschoenen! Bekijk onze collectie kinderschoenen met losse binnenzolen.

Meet de voeten van je kind op

Er is een simpele methode om de voeten van je kind op te meten. Je doet dit met een vel papier, een liniaal en een potlood of pen. Laat het kind met zijn voeten op het vel papier staan, zet voor en achter beide voeten een lijntje en meet vervolgens de afstand ertussen. Bekijk de video en een overzicht van de voetlengtes met bijbehorende schoenmaten.

Kom naar Scapino om de voeten te laten meten

Twijfel je toch nog of de schoenen van je kind te klein zijn? Kom dan naar Scapino en wij helpen je uit de brand. Laat een van onze verkopers de schoenmaat van je kind opmeten. We controleren graag voor je of de schoenen van je kind nog goed passen. Zijn ze echt te klein? Dan heb je een heel assortiment met de gaafste kinderschoenen om uit te kiezen. Even goed passen en dragen maar! Zoek gelijk de dichtstbijzijnde winkel.