Kies een categorie
Home Blog Redenen om te kiezen voor sleehakken

Redenen om te kiezen voor sleehakken

Dé must have voor de zomer: dit is waarom!

 

Sleehakken zijn dé must have voor deze zomer. Stijlvol, comfortabel en eindeloos te combineren met je favoriete jurken, rokjes en shorts. In deze blog vertellen we je alles over de sleehak en waarom jij deze schoenen in je zomergarderobe moet hebben!

Wat is een sleehak?

Sleehakken worden ook wel wedges genoemd. Het zijn damesschoenen met hakken die doorlopen onder de hele schoen, van de voorkant tot achterkant. Hierdoor wordt de volledige ruimte onder de zool opgevuld. Sleehakken vind je meestal in de vorm van een sandaal. Loop jij graag op hoge hakken, maar wil je er tegelijkertijd lekker op kunnen lopen? Dan zijn dames sleehakken perfect voor jou!

Waarom zijn sleehakken zo populair?

Sleehakken zijn prachtig om te zien en dus een waar fashionitem. Maar wist je dat sleehakken nog veel meer voordelen hebben dan alleen een lust voor het oog? Mocht je nog twijfelen of je een paar sandalen met sleehak wil kopen, dan trekken deze punten je vast over de streep!

  • Comfortabel en stabiel
  • Je zakt niet weg
  • Schokken worden opgevangen door de hak
  • Je enkels lijken slanker
  • Je benen worden optisch langer
  • De hak lijkt hoger dan hij daadwerkelijk is

Comfort en stabiliteit

Door de hoge zool die van voren tot achteren loopt, wordt je gewicht beter verdeeld. Hierdoor sta je stabieler op sleehakken ten opzichte van ‘’gewone’’ haksandalen of pumps. Je enkels zullen minder snel verzwikken en je zult eigenlijk niet eens merken dat je hakken draagt. Hierdoor zijn sleehakken perfect wanneer je graag de hele dag hakken wilt dragen zonder pijnlijke voeten te krijgen.

Perfect voor een strand- of tuinfeestje

Dankzij de stevige hak die de gehele zool opvult vermijd je het wegzakken op bepaalde ondergronden. Bijvoorbeeld een putje maar ook zand of gras. Hierdoor zijn sleehakken ook perfect om te dragen naar een tuinfeestje of bruiloft op het strand!

Goede schokabsorbering

In tegenstelling tot gewone hakken, waarbij schokken worden opgevangen door de voet, vangt de sleehak schokken op met de hak. Dit is beter voor je gewrichten en het zorgt voor comfort. Waar bij gewone hakken en pumps wordt afgeraden om deze te dragen tijdens een zwangerschap, zijn sleehakken wél goed om te dragen wanneer je zwanger bent.

Slanke enkels en kuiten

In tegenstelling tot stiletto’s lijken je kuiten en enkels slanker wanneer je sleehakken draagt. Win-win als je het ons vraagt, vooral in combinatie met het comfort wat deze schoenen bieden!

Laat je benen langer lijken!

Sleehakken hebben vaak een wat dikkere plateauzool. Dit zorgt voor comfort, maar het lijkt de hak ook hoger lijken dan hij daadwerkelijk is. Je benen lijken hierdoor een stuk langer, terwijl je tijdens het lopen niks van de hoogte merkt. Ideaal!

Bij Scapino shop je verschillende trendy sleehak sandalen voor dames. In basic zwart of beige of juist een opvallende kleur zoals roze of goud. Ook vind je veel exemplaren met touwzolen. Deze worden ook wel espadrilles genoemd. Het gebruik van de verschillende kleuren en materialen zorgen er voor dat de schoenen extra opvallen en dus ook perfect gedragen kunnen worden naar een feestje.