1. Home
  2. Schaatsen
  3. Nijdam

Volop Nijdam schaatsen bij Scapino

Ons kleine kikkerlandje staat bekend om het schaatsen. Al decennia lang houdt het ons ’s winters in zijn macht. Tijdens de Olympische Spelen zijn wij niet te kloppen en grijpen we de ene na de andere medaille. Je kunt zeggen dat het ons met de paplepel is ingegoten. Natuurlijk vind je ook bij Scapino diverse soorten schaatsen. Allen van het bekende schaatsmerk Nijdam.


Goedkope schaatsen van Nijdam

Nijdam is van oorsprong een Friese onderneming. Hoe kan het ook anders? In Friesland wordt nog elk jaar gehoopt op de tocht der tochten; de Elfstedentocht. De geschiedenis van Nijdam brengt ons terug naar de 19e eeuw. De uit IJlst afkomstige timmerman Hotse Nijdam maakte in zijn vrije tijd schaatsen. Dit vergde op een gegeven moment zoveel tijd dat Nijdam schaatsfabrikant werd en zich volledig richtte op het maken van de bekende houten Friese doorlopers.


Ook in de 21e eeuw is Nijdam nog steeds een bekend schaatsmerk. De houtjes hebben inmiddels plaats gemaakt voor moderne schaatsen. Dit is te zien in de Nijdamcollectie op scapino.nl. De allerkleinsten beginnen meestal op dubbele glij ijzers. Met een stoel als houvast glijden zij over het ijs. Voor de iets oudere kinderen hebben we verstelbare schaatsen van Nijdam. Vanwege de drie verstelbare maten is het een perfecte schaats voor opgroeiende kinderen. De verstelbare schaatsen lijken op ijshockeyschaatsen. Het zijn stevige schaatsen, die de enkels goed omsluiten en de voeten warm houden.


Nijdam schaatsen bestel je op scapino.nl

Helaas kunnen we niet elke winter meer buiten schaatsen. In diverse steden zijn er overdekte ijshallen, die bieden uitkomst om toch nog wat rondjes te kunnen schaatsen. Ben jij fan van ijshockeyschaatsen of passen noren beter bij jou? Wat jouw favoriet ook is. Neem eens een kijkje in de uitgebreide Nijdam collectie op scapino.nl. Bestel op werkdagen voor 22.00 uur en je hebt de schaatsen de volgende dag al in huis.

2 producten gevonden
Naar boven